Amenajarea gradinii

#gradina #organizare gradina #sfaturi practice #spatiu gradinarit

Organizeaza-ti inteligent si cu stil spatiul de gradinarit

Spatiul de lucru din gradina este mereu in dezordine totala, iar tu cauti minute in sir uneltele de care ai nevoie? Planifica-ti o zi in care sa faci ordine in acest spatiu. Cateva elemente simple te vor ajuta sa iti mentii in ordine perfecta uneltele, dar si sa ai un decor elegant in spatiul de lucru din gradina. Iata cateva idei simple, insa utile si de efect:


1. O bucata de gard de lemn

O simpla bucata de gard din lemn vechi, pe care trebuie doar sa o vopsesti intr-o nuanta preferata, iti va fi de mare folos in garaj sau in spatiul in care iti tii uneltele de gradinarit. Spatiile de care beneficiaza acesta sunt ideale pentru a agata unelte sau suporturi pe care sa sprijini cateva ghivece mici. Pentru uneltele mai voluminoase, poti aseza in fata gardului o masa veche. Aceasta va fi utila, dar va ajuta si la completarea decorului.


2. O simpla galeata

O banala galeata din plastic se poate transforma intr-un accesoriu foarte sic pentru doamnele pasionate de gradinarit. Cu putina imaginatie, poti crea pentru aceasta galeata o husa cu multe buzunare, in care sa ordonezi elegant si rapid toate ustensilele de gradinarit. In plus, aceasta va fi utila si pentru mutarea plantelor dintr-un loc intr-altul, daca o protejezi cu o folie din plastic.


3. Cutiile de CD-uri

Borcanele, cutiile de CD-uri, carligele metalice pot fi si ele foarte utile in spatiul de lucru din gradina. Acestea sunt niste elemente sic, in care poti pastra diverse ustensile de gradinarit. Daca le mai si personalizezi cu o nuanta preferata sau cu niste autocolant, acestea vor crea un efect si mai surprinzator.
 

4. Foloseste etichetele

Daca vrei sa ai o ordine perfecta in spatiul de gradinarit, nu uita nici de etichetele plantelor. Acest proces este foarte important pentru a nu confunda niciodata plantele. Astfel, nu vei crea confuzii si vei da si o nota originala ghivecelor tale.


5. Cosul de gunoi

Pentru a mentine curatenia in spatiul de lucru din gradina, ai grija sa tii la indemana tot timpul un cos de gunoi din plastic, usor manevrabil. De asemenea, cu putina imaginatie, poti personaliza si acest cos de gunoi cu un autocolant colorat sau chiar cu cateva picturi cu flori.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare