Amenajarea gradinii

#flori #ghivece #borduri #ornamente gradina #jardiniere

Ornamente de gradina estetice si utile

Posibilitatile de decorare a gradinii sunt nelimitate. Dintre ornamentele asupra carora te poti opri, ideale sunt cele care imbina aspectul estetic cu cel functional. Descopera, in continuare , cateva ornamente de gradina care te vor ajuta sa obtii o gradina deosebita!



1 Ornamente de gradina cu scop precis


Intrucat isi face adesea locul in gradina ta, furtunul devine parte integranta a spatiului verde din jurul casei. Pentru a-l proteja, dar si pentru a avea grija de plantele din gradina, ai la dispozitie cateva optiuni care se pot transforma in adevarate ornamente:

vase pentru furtun: au aspectul unor ghivece sau urne, insa sunt special concepute pentru a adaposti un furtun de gradina; de asemenea, sunt prevazute cu gauri prin care furtunul poate fi tras si folosit la udat, fara a fi scos in totalitate din recipient;

suport de furtun: suporturile de furtun pot veni si sub forma unor obiecte deosebite, care pot fi incluse cu usurinta in decorul unei gradini; printre altele, un suport de acest tip poate fi din fier forjat.


2 Borduri deosebite


Bordurile pentru gradini sunt disponibile intr-o multitudine de variante, insa, daca te afli in cautarea unora mai deosebite, ai putea sa le incerci pe cele luminoase. Intocmai ca bordurile simple, cele luminoase au diferite forme si dimensiuni. Cum arata acest tip de borduri? In interiorul unui sant realizat in bordura din piatra se afla un sirag luminos de culori si dimensiuni variate, care poate fi schimbat oricand.

De asemenea, pentru a delimita straturile de flori, ai putea incerca borduri mai discrete, sub foma unor garduri in miniatura, din fier forjat, printre altele. Acest tip de borduri elegante si de efect pot fi gasite si comandate de pe site-ul gardeners.com.


3 Jardiniere si tarusi


Obiecte care isi gasesc, la randul lor, locul in gradina ta sunt jardinierele si tarusii pentru fixarea plantelor firave. Jardinierele sunt disponibile in cele mai diverse forme, dimensiuni, materiale si culori, de aceea, in functie de decorul pe care urmaresti sa il obtii, le poti alege in consecinta.

Poti porni de la cele din lemn, ideale pentru o gradina traditionala, si poti merge pana la cele sub forma de statui, perfecte pentru o gradina somptuoasa. O alta alegere interesanta pot fi jardinierele sub forma de vaze simple, in culori elegante, precum alb si crem. Indiferent de tipul de jardiniere pentru care optezi, asigura-te ca nu abuzezi de numarul acestora.

Fie ca ii folosesti doar pentru a decora gradina sau drept suport pentru flori, tarusii sunt o alegere inspirata atunci cand urmaresti sa creezi o gradina cu aspect original. In acest sens, poti renunta la variantele clasice din lemn si poti incerca unele din otel sau chiar fonta. Daca urmaresti un efect si mai spectaculos, poti achizitiona tarusi sub forma de flori, pisicute sau chiar modele prevazute cu beculete. Acest tip de tarusi vor crea o feerie la lasarea noptii, intrucat sunt solari si se incarca cu lumina in timpul zilei.

Sursa foto: gardensupplyinc.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare