Amenajarea gradinii

#pereti #natura #eleganta #stil #amenajare gradina #pereti de apa

Pereti de apa in amenajarea gradinii: stil si eleganta in natura

Peretii de apa sunt elemente decorative intalnite in special in marile centre comerciale, in zona cafenelelor. Motivul: susurul apei este relaxant si induce o stare de bine celor care sunt in preajma. Foarte mult timp, peretii de apa nu au fost disponibili pentru gradina de acasa, din cauza preturilor destul de mari, insa acum tot mai multe persoane au acces la aceste decoratiuni surprinzatoare si stilate, care confera un plus de eleganta spatiului in care sunt amplasate.


Perete de apa cu varsare in bazin

Un perete de apa este ideal pentru zona din preajma piscinei, intrucat apa se poate varsa direct in bazin. In imagine poti vedea un perete la care curgerea apei este mai vizibila si mai zgomotoasa.



Un alt model de perete de apa este, de aceasta data, cu o curgere mai lenta si mai putin zgomotoasa decat precedentul. Motivul: pentru constructia acestui perete decorativ de langa piscina s-a folosit un material mai neted, astfel incat apa se transforma intr-un perete luminos si elegant.


Perete de apa cu iluzii optice

Ce poate fi mai elegant intr-o curte incapatoare decat un perete de apa cu iluzii optice? Pentru a putea beneficia din plin de frumusetea acestui element de decor stilat si elegant, este indicat ca acesta sa aiba un design in valuri. De asemenea, trebuie sa montezi corpuri de iluminat in spatele lui. Astfel, odata cu lasarea serii, peretele de apa va da nastere unei decoratiuni splendide, ca si cum ai avea in fata ochilor o fereastra spre mare.


Perete de apa cu design rustic

Peretii de apa pot avea si un design mai rustic. Pentru aceasta, ai nevoie de o constructie de tipul unei arcade din piatra naturala sau a unui zid cu bolta in interior. Nu-ti ramane altceva de facut decat sa montezi mecanismul care faciliteaza curgerea apei pe verticala si elementul tau decorativ pentru gradina este gata.


Perdea de apa in ghiveci

Peretele de apa este disponibil si sub forma de perdea, doar ca in acest caz apa curge direct pe verticala, fara a avea in spate un zid de piatra sau din alt material. Perdeaua de apa poate fi montata deasupra unui ghiveci mai incapator.



Sursa foto: digsdigs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare