Amenajarea gradinii

#petrecere paste gradina #paste gradina #petrecere paste #paste #decoratiuni paste gradina

Petrecere de Paste in gradina? De ce trebuie sa tii cont pentru o petrecere reusita

Primavara este perioada ideala pentru a petrece timpul in aer liber, asadar o petrecere de Paste in gradina este ideala in aceasta perioada a anului. Iata insa de ce trebuie sa tii cont daca vrei ca petrecerea sa fie una reusita si nu un fiasco total.

Afla numarul invitatilor

Pentru origanizarea unei petreceri reusite, in primul rand trebuie sa stii numarul invitatilor. In acest fel vei sti cate tacamuri sa asezi la masa, precum si ce aranjamente trebuie sa creezi in functie de varsta acestora.

Este important sa stii daca printre invitati se afla si copii sau fumatori. In functie de acesti factori vei putea fi nevoit sa amenajezi un loc de joaca sau sa pregatesti jocuri distractive pentru copii, dar si sa creezi un loc special pentru fumatori, unde sa poata fuma fara a-i deranja pe restul invitatilor.

Decorarea gradinii pentru petrecerea de Paste

Pentru ca vorbim despre o petrecere cu tematica, decoratiunile specifice acestei sarbatori nu trebuie sa-ti lipseasca din gradina. Decoreaza spatiile verzi cu iepurasi, pui de gaina si oua de Paste ornamentale. Daca amenajezi masa sub un pom, il poti decora cu luminite speciale sau cu ghirlande in culori vesele.

De pe masa nu trebuie sa lipseasca flori specifice primaverii, precum lalele, narcise sau zambile. Totodata, alte decoratiuni, precum oua lumanari de Paste, trebuie sa se regaseasca pe orice masa. Pe langa acestea, mai poti aseza si alte decoratiuni specfice sarbatorii, insa ai grija sa nu umpli masa in exces sau sa o transformi intr-un kitch! Pentru a merge la sigur, alege o fata de masa alba, si foloseste decoratiuni in culori pastelate, fara sclipici. In acest fel nu ai cum sa dai gres.

Spatiu de joaca pentru copii

Daca printre invitati se numara mai multi copii, atunci trebuie sa te asiguri ca acestia au suficient loc pentru a se juca. Le poti aseza o masa, unde sa poata colora sau picta in voie. Totodata, un cort unde sa se poata ascunde de privirile adultilor si sa viseze la povesti cu indieni este o alta optiune de luat in seama.

Totdata, este indicat sa asezi o patura, pe gazon, intr-un loc umbros, unde sa se poata odihni cand obosesc, ori sa joace jocuri de societate.

Sursa foto: ofdesign.net

Spatiu pentru fumatori

Chiar daca petrcerea are loc in aer liber, fumul de la tigara poate fi deranjant pentru invitatii nefumatori. De aceea, este indicat sa amenajezi un loc special pentru fumatori. Nu trebuie sa depui eforturi prea mari! Este suficient sa asezi in apropierea unei banci o masa mica sau un scaun, pe care sa pui una, doua scrumiere. Nu uita ca in scrumiere sa adaugi si putina apa. Astfel, nu risti ca scrumul si mucurile de tigara sa fie luate de vant.

Plan de rezerva! Vremea este capricioasa primavara

Nu uita ca vremea este imprevizibila in aceasta perioada a anului, asadar iti trebuie un plan de rezerva in caz ca va fi frig, va ploua sau vantul va fi prea puternic. Daca nu ai o terasa acoperita, pregateste si in living un mediu in care sa-ti poti primi invitatii in cazul in care vremea iti creeaza probleme.

Sursa foto principala: tabledecoratingideas.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului