Amenajarea gradinii

#gradina #amenajarea gradinii #accesorii gradina #lampioane # pitici gradina

Pitici, lampioane si si mini-iazuri. Iata de ce ai nevoie pentru o gradina atragatoare

Simple straturi florale si decoratiuni clasice cu pitici si ciupercute nu mai sunt suficient pentru o gradina moderna. Oaza ta de verdeata are nevoie de imbunatatiri constante in ceea ce priveste decorul. Iata care sunt acestea:
 
Iaz sau fantani arteziene

O sursa de apa va asigura umiditatea necesara plantelor si iti va asigura un minim de confort in zilele toride de vara. Improvizeaza o fantana arteziana sau un iaz cu mini-cascade folosid un record la reteaua de apa, un bazin colector al acesteia si o pompa de recirculare a apei pentru a nu irosi pretiosul lichid.

Piatra de decor


Piatra raurilor de munte are un trend ascendent in ultimii ani in ceea ce priveste decorarea gradinilor. De la alei din piatra, bancute din lespezi de piatra si pana la gratare din piatra construite in gradini, rocile par sa isi croiasca un drum natural in peisajul locului tau verde preferat.

Lampioane de hartie

Modificarile aduse statutului gradinilor se refera si la functionalitatea acestora in plin sezon estival. Obiceiul de aservi masa intr-un spatiu plin de culoare si inmiresmat este unul fermecator. Peisajul poate fi si mai bine pus in valoare daca vei impodobi perimetrul gradinii cu lampioane de hartie pe care sa le luminezi la ceas de seara. Asigura un decor minunat pentru o cina romantica sau o petrecere in gradina.

Statui si pitici

Piticii de gradina par un pic perimati pentru decorul unei gradini moderne. Poti lasa totusi cativa in gradina ta. In acelasi timp, cauta colturile mai ferite si mai bogate in vegetatie pentru a adauga statui din piatra. Creeaza o imagine mai salbatica a decorului verde, iar perceptia de ansamblu a gradinii va fi mult imbunatatita.

Arta decorativa



Arta decorativa merita un spatiu alocat in mica ta oaza de verdeata. Fie ca vei folosi elemente naturale pentru realizarea unui proiect propriu, fie ca iti vei pune imaginatia la contributie pentru a crea o opera abstracta, arta este oricand binevenita in mijlocul naturii.

Foto: ehowcdn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului