Amenajarea gradinii

#begonia #crizantema #aloe vera #rosie #avocado #iedera #lalea #plante otravitoare #otrava animale

Plante otravitoare pentru caini si pisici

Ingrasamintele chimice si pesticidele pot pune in pericol sanatatea animalului tau de companie atunci cand se joaca in gradina. Exista insa si multe plante otravitoare pentru caini si pisici pe care nu este recomandat sa le ai in gradina.



De multe ori, pisicile si cainii mananca sau rod plantele cele mai frumoase din gradina. Daca aleg plantele otravitoare, te-ar putea obliga sa faci o vizita de urgenta la veterinar. Afla care sunt cele mai comune plante otravitoare pentru caini si pisici:

Aloe vera. Frunzele carnoase ale acestei plante pot fi o tentatie pentru catelusii si pisicutele care se joaca in gradina ta. Saponina continuta de Aloe vera poate provoca voma, diaree si chiar stari depresive.

Avocado. Persina continuta de avocado poate fi fatale pentru animalul tau de companie. Un animal care a mancat frunze sau tulipini de avocado poate suferi stop cardio-respirator si stari comatoase.

Azalee. Toxica pentru multe animale, azaleea poate scadea periculos de mult tensiunea arteriala a companionului tau si ii poate provoca chiar paralizia membrelor si apoi deces.

Begonie. Tuberculii de begonie sunt foarte periculosi pentru caini si pisici. Daca ii plantezi in gradina ta, asigura-te ca faci asta intr-o zona care nu prezinta interes pentru animalul tau.

Cartof. Frunzele si florile cartofului pot provoca diaree, dureri gastrointestinale si stari de confuzie animalului tau de companie. Pupilele dilatate sunt un alt simptom al intoxicatiei cu solanina.

Crin. Florile, frunzele si tulpinile de crin sunt foarte periculoase pentru pisici, putand duce la insuficienta renala. Cainii nu sunt afectati daca mananca aceasta planta.

Crizantema. Nu provoaca simptome grave, dar poate duce la depresie si pierderea coordonarii motoare si in cazul cainilor si al pisicilor.

Degetel ( Digitalis purpurea ). Substanta periculoasa continuta de aceasta planta, digitalina, este periculoasa si pentru caini si pentru pisici. Poate provoca tulburati cardiace si stop cardiac.

Gladiola. Bobocii de gladiola sunt cea mai periculoasa parte a acestei plante. Ingerata, gladiola poate provoca sangerari, dureri abdominale si hipersalivatie.

Iedera. Cele mai multe specii de iedera nu atrag nici cainii, nici pisicile. Daca totusi animalul tau consuma frunzele aceastei plante, simptomele vor fi voma, diareea si durerile abdominale.

Lacramioara . Foarte toxica si pentru caini si pentru pisici, lacramioara contine numeroase substante toxice ce pot duce la aritmie cardiaca , stari comatoase si dece.

Lalea. Bulbii de lalea sunt foarte periculosi atunci cand sunt mancati de animalul tau de companie. Dupa pierderea apetitului, animalul poate suferi anomalii cardiace.

Leandru (Nerium oleander). Daca ai plantat leandru in curte, asigura-te ca animalul de companie nu rontaie frunzele acestel plante. Simptomele includ voma, hipotermie , coma si chiar deces.

Rosie. Frunzele si tulpinile de rosie pot provoca si cainilor si pisicilor diaree, schimbari comportamentale si pot duce la scaderea ritmului cardiac.


Sursa foto: Whatdoiknow.typepad.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare