Amenajarea gradinii

#gradinarit #gradina #ponturi gradinarit #gradinarit august

Ponturi pentru gradinarit in luna august

Chiar daca este vara si vrei sa petreci mai mult timp in aer liber alaturi de prietenii tai, poti imbina utilul cu placutul. In zilele in care nu ai nimic planificat te poti ocupa de gradina ta. Luna august este o luna potrivita pentru o serie de lucrari.

In ultima luna de vara, se mai pot cultiva rasaduri care vor ajunge la maturitate la inceputul toamnei. Acum poti cultiva castraveti, fasole, mazare, salata sau ridichi. De asemenea, si unele flori poti inflori in aceasta luna.

Iata ce poti face in luna august in gradina:

Ai grija de iarba din gradina, insa nu o tunde prea scurt. Iarba mai inalta ajuta la pastrarea verde si viguroasa a radacinilor plantelor, ceea ce ajuta la germinarea si dezvoltarea acestora. De asemenea, dupa ce tunzi iarba, este recomandat sa nu o strangi. Aceasta se va transforma intr-un compost hranitor pentru plantele pe care le vei cultiva.

In aceasta luna este indicat sa uiti de fertilizarea plantelor si arbustilor pana anul viitor. Copacii, tufele si plantele perene nu mai trebuie fertilizate dupa mijlocul lunii august. Deoarece sezonul de crestere pentru noile rasaduri este foarte scurt, substantele fertilizatoare vor intari pamantul iar plantele se vor dezvolta mai greu.

In aceasta luna este foarte important sa mulcesti copacii si tufele nou plantate. Acestea trebuie si bine udate, in fiecare saptamana.

Este insa indicat sa fertilizezi plantele care se gasesc in containere. Pana la primul inghet aceste plante sa fie bine dezvoltate si rezistente. De asemenea, nu uita sa indepartezi capetele moarte ale plantelor perene. In acest fel vei stimula dezvoltarea lor.

Rezista insa tentatiei de a tunde si curata copacii si tufele din gradina. Deoarece aceste procese stimuleaza cresterea si dezvoltarea plantelor, risti ca plantele tale sa fie distruse la primul inghet.

Pentru infrumusetarea gradinii tale, acum poti aseza plante ornamentale si decoratiuni colorate care sa reziste toata toamna si iarna.

Pregateste pamantul

In luna august este momentul potrivit pentru a pregati pamantul pentru noile rasaduri de legume sau flori. Ai grija ca pamantul sa fie moale, bine afanat. Dupa ce cultivi plantele ai grija sa le cureti de buruieni, care pot distruge cultura ta. De asemenea, ai grija sa le stropesti cu insecticide si fungicide, deoarece in sezonul cald daunatorii se dezvolta alarmant.

La copaci este indicat sa cureti foarte bine locul de buruieni si alte plante daunatoare care pot afecta cresterea si dezvoltarea plantelor tale.

In zilele caniculare de august, ai grija sa uzi bine plantele, insa doar dimineata si seara. Plantele trebuie udate doar la radacina si nu pe frunze sau flori.

Atunci cand cultivi plante noi, este necesar sa modelezi bine pamantul si sa indepartezi toate plantele care existau deja pe locul respectiv. Sapa bine pamantul, adauga ingrasaminte naturale, dupa care este indicat sa il uzi cat mai bine, astfel incat la momentul plantarii noilor rasaduri solul sa fie moale si sa ofere plantelor nutrientii de care au nevoie de pentru inradacinare si crestere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului