Amenajarea gradinii

#gradina stil contemporan #gradina #amenajare gradina #gradina vara #stil de design gradina #gradina stil mediteraneean #gradina stil asiatic

Pregateste gradina de vara: 3 stiluri de amenajare a spatiului tau de relaxare

Sezonul cald deja a inceput sa-si faca simtita prezenta. Asadar, pregateste-te pentru vara si pentru timpul petrecut in natura, chiar in curtea ta. Daca doresti sa schimbi mobilierul din casa nu il arunca pe cel vechi, ci utilizeasa-l pentru a un spatiu de relaxare in gradina. Impreuna cu alte elemente decorative, poti transforma intru totul aspectul gradinii tale!

Iata cateva stiluri de amenajare a spatiului tau de relaxare recomandate de Mike Voyles (detinatorul platformei online Home Infatuation, magazin de mobila si accesorii pentru exterior) si de Stephanie Bartron (designer pentru gradini si fondatoarea SB Garden Design din Los Angeles).

1. Stilul contemporan

Daca optezi pentru un stil contemporan constituit din linii clare si o paleta redusa de culori, asteapta-te ca gradina ta de vara sa surprinda toate privirile cu un design modern, plin de farmec prin aerul sofisticat pe care il transmite.

Cand cauti un model contemporan pentru mobila din curte, uita-te dupa elemente metalice, elegante si cu un desen sculptat. Daca iti place lemnul, opteaza pentru cel de tec.

2. Stilul mediteraneean

O gradina decorata in stil mediteraneean va parea insorita tot timpul, daca optezi pentru culori calde si mobila traditionala, exact ca in resedintele de la malul Mediteranei. Mobila mediteraneeana pentru gradina poate fi rustica, prin lemn masiv (tec, de exemplu), fier sau nuiele impletite. Adauga un strop de culoare prin pernele si canapele din nuantele piersica, visiniu, alb fildes sau crem.

3. Stilul asiatic

Stilul asiatic este caracterizat prin eleganta si o simplitate abstracta si se potriveste de minune unei curti de mici dimensiuni. Daca spatiul ti-o permite, opteaza pentru o mica fantana arteziana.

Apa, in cultura japoneaza, simbolizeaza viata, de aceea gradinile niponilor sunt rareori amenajate fara un lac artificial sau o fantana arteziana. Stilul asiatic are linii clare si mobilier inedit (trunchi de copaci utilizati ca tabureti, de pilda). O alta idee inspirata este sa infrumusetezi gradina de vara cu o carare din pietricele!

Surse foto: viehome.com, hgtv.sndimg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului