Amenajarea gradinii

#ghiveci #copii #plante aromatice #gradinarit #activitati copii

Prima experienta de gradinarit a copilului: ghiveciul cu plante aromatice

Un inceput bun se poate transforma intr-o pasiune pe termen lung, iar copiii au multe lucruri de invatat despre mediul inconjurator. Daca vrei sa ai succes cu prima experienta de gradinarit a copilului, opteaza pentru cea mai simpla si eficienta solutie: ghiveciul cu plante aromatice.

Copiii pot observa adultii cum lucreaza in gradina sau la ingrijirea plantelor din ghiveci, dar cea mai simpla cale de a-i invata lucruri noi este sa le propui propriul proiect de gradinarit.

Fie ca optezi pentru mai multe ghivece sau un singur vas mare, il poti ajuta pe copil sa cultive mai multe plante aromatice. Printre cele mai usor de cultivat din seminte si de ingrijit se numara: busuiocul, menta, oregano, patrunjelul si coriandrul.


Uneltele necesare pentru ghiveciul cu plante aromatice

In primul rand, copilul va avea nevoie de un ghiveci mare si de seminte ale mai multor ierburi aromatice. Pamantul din ghiveci poate fi un amestec de pamant de flori cu amestecuri speciale pentru plante de ghiveci, ingrasamant organic, frunze si eventual compost.



Unelte de gradinarit speciale, cu care copilul nu se poate taia sau rani sunt optionale, dar atunci cand folosesti unelte obisnuite este foarte important sa-l inveti cum sa le utilizeze corect.

Planteaza alaturi de copil semintele separat si foloseste si etichete in diferitele parti ale ghiveciului, pentru ca ierburile sa fie usor de identificat imediat dupa ce incoltesc.


Ce lectii poate invata copilul la prima experienta de gradinarit

Odata ce plantele incoltesc, ii poti explica micutului mai multe detalii despre modul in care cresc, de la necesitatea apei si a ingrasamintelor pana la modul in care plantele transforma dioxidul de carbon in oxigen atunci cand se hranesc.

Atunci cand plantele au crescut, le poti folosi la gatit si apoi poti lega copilul la ochi pentru a o identifica pe fiecare dintre ele dupa miros.

Incepand educatia copilului cu privire la gradinarit de la o varsta frageda si aratandu-i cum se poate bucura de roadele pamantului fara ingrasaminte chimice si pesticide, il vei educa in mod eficient cu privire la mediul inconjurator si locul omului in natura.

Sursa foto: readyforten.com, pbs.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului