Amenajarea gradinii

#mobilier #mobilier gradina #amenajare gradina #reconditionare mobilier gradina #intretinere mobilier gradina

Reda stralucirea mobilierului vechi de gradina! Iata ce trebuie sa faci

Atunci cand sunt atent alese, obiectele de mobilier ii pot conferi gradinii tale un aspect deosebit, transformand-o intr-o veritabila zona de recreere si bun gust. Totusi, odata cu trecerea timpului, mobila tinde sa se invecheasca, pierzandu-si stralucirea. Din fericire, exista cateva metode care te pot ajuta sa combati aceasta problema.

Daca nu dispui de un buget generos pentru a-ti schimba mobilierul de gradina, nu trebuie sa iti faci griji! Specialistii vin cu o solutie: reconditionarea obiectelor de mobilier pe care le ai deja. Iata cateva ponturi utile!

Cum cureti mobila din rachita

Cand vine vorba de amenajarea gradinii, acest tip de mobilier este unul dintre cele mai populare. Are un aspect aparte, usor rustic, potrivindu-se perfect cu decorul natural. Totusi, atunci cand se uzeaza, mobilierul din rachita devine destul de greu de reconditionat. Exista insa o solutie la indemana. Incepe prin a aspira impletitura mobilei pentru a elimina praful si murdaria. Apoi inmoaie o carpa in diluant de vopsea si sterge intreaga suprafata a corpurilor de mobilier. Lasa-ti mobila din rachita sa se usuce si, la final, aplica un strat de ceara, pentru un plus de protectie si stralucire.

Acopera zgarieturile de pe mobila

Expusa la fenomenele meteorologice si trecerea vremii, mobila de gradina se uzeaza inevitabil si ajunge sa fie ticsita cu zgarieturi inestetice. Nu trebuie insa sa chemi un specialist pentru a remedia situatia. O poti face chiar tu, folosind un creion de ceara. Alege unul intr-o culoare cat mai apropiata de cea a obiectelor tale de mobilier si acopera zona in cauza, pana ce urmele nu vor mai deveni vizibile.

Inlocuieste obiectele decorative

Obiectele decorative pot, la randul lor, sa redea stralucirea mobilierului vechi din gradina. Acum este momentul ideal sa schimbi accesoriile deteriorate de vreme cu unele noi si viu colorate. Poti opta pentru un nou set de perne pe care sa le dispui pe scaune si canapea. In plus, nu vei da gres daca iti achizitionezi si niste boluri de diverse dimensiuni unde poti plasa cateva lumanari parfumate. Acestea iti vor permite sa creezi un decor romantic si special.

Sursa foto: whouseplan.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare