Amenajarea gradinii

#hamac gradina #amenajare gradina #gradina #hamac

Relaxare in gradina, in zilele de vara. Cum instalezi corect hamacul

Vara este tot mai aproape, iar serile petrecute in gradina vor fi o adevarata relaxare pentru tine. Si unde te poti relaxa mai bine decat intr-un hamac. Iata cum sa instalezi corect hamacul, in gradina.

In general, hamacul este realizat din material textil si este dotat cu niste sfori la capete, care faciliteaza prinderea lui de suprafete fixe si stabile. Este asadar destul de simplu de instalat de oricine. Trebuie insa sa tii cont de cateva reguli de baza.

Prinderea hamacului

Trebuie sa te asiguri ca hamacul va fi pozitionat intre doi copaci grosi si stabili. De asemenea, acestia trebuie sa fie pozitionati la distanta potrivita pentru a reusi sa incadrezi hamacul intre ei.

Daca in schimb nu ai copaci suficient de mari si rezistenti in gradina, trebuie sa ancorezi hamacul intre doi stalpi rezistenti. Acestia pot fi din lemn sau metal si trebuie sa fie ancorati foarte bine in paman. Este indicat ca acestia sa fie fixati cu beton. Trebuie sa tii insa cont ca cei doi stalpi sa fie usor inclinati catre exterior si nu direct perpendiculari cu solul.

Inaltimea potrivita

Alegerea inaltimii la care instalezi hamacul poate parea un lucru usor, insa, in realitate, lucrurile stau diferit. Trebuie sa iei in calcul faptul ca hamacul se va lasa foarte mult sub greutatea ta, asadar acesta trebuie instalat la o naltime de aproximativ 1,5-1,8 metri fata de sol.

Prinderea hamacului

Prinderea hamacului de copaci se face cu ajutorul mai multor noduri. Trebuie sa lasi insa suficient spatiu pentru ca hamacul sa se poata legana. Daca legi funiile prea strans hamacul va sta fix.

Daca nu ai un hamac si vrei sa achizitionezi unul, il poti cumpara de aici!

Sursa foto: pinterest.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului