Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #design gradina #decorare curte

Secretele decorarii curtii din fata casei

Curtea este ca o carte de vizita pentru casa ta, iar daca nu ai grija de ea, lumea va considera ca nu ai grija nici de casa. Spatiul din curte iti permite sa creezi o multime de designuri atractive, indiferent daca este vorba despre un spatiu restrans sau unul exins. Trebuie doar sa ai imaginatie si o doza buna de simt estetic.


Infrumuseteaza ferestrele casei cu flori superbe

Daca dispui de curte in fata casei, poti recurge la un truc simplu, dar de mare efect: decoreaza ferestrele casei cu flori mari, superbe. Astfel, oricine trece prin fata casei va fi atras de frumusetea florilor si nu isi va da seama cat de mica este curtea. De asemena, este bine sa plantezi in fata casei cateva tufe de flori, pentru a conferi un plus de culoare spatiului.



Sursa foto: hgtv.com


Profita de versatilitatea ghivecelor cu flori

Cand ai o curte foarte mica sau chiar inexistenta, trebuie sa gasesti solutii istete pentru a decora zona frontala a casei. Ghivecele sunt micul tau secret. Planteaza florile tale preferate in ghivece de diferite dimensiuni si asaza-le pe treptele casei, langa usa sau pe langa perete. Pentru un plus de vizibilitate, poti folosi ghivece suspendate sau suporturi pentru sustinerea si inaltarea ghivecelor.



Sursa foto: home-garden-ideas.net


Planteaza copaci si paveaza curtea spatioasa

Daca ai o curte spatioasa in fata casei, te poti considera norocos, deoarece ai o multime de variante pentru decor. De exemplu, poti alege sa pavezi curtea cu pietre decorative si placi din piatra naturala, astfel incat sa creezi o alee de la intrarea in curte, la intrarea in casa. In zona centrala poti aseza un strat de mulci si poti planta un brad. Pe langa faptul ca va indeplini un rol estetic, bradul iti va spori si intimitatea.



Sursa foto: mellcolandscapinginc.com


Planteaza diferite specii de flori

O curte plina de flori colorate este intotdeauna o curte frumoasa. Daca dispui de un spatiu generos, cultiva-l cu diferite specii de flori, de diferite culori. Specialistii spun ca daca intr-o zona a curtii din fata casei plantezi flori, in coltul opus ar trebui sa plantezi arbusti sau chiar copaci decorativi. O alee pavata cu dale si cateva pietre decorative pot personaliza si mai bine curtea din fata casei si ii pot conferi un aspect ingrijit.



Sursa foto: pacificoutdoorliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului