Amenajarea gradinii

#balcon #amenajare balcon #silizare balcon #decoratiuni balcon

Stilizeaza-ti balconul: 7 idei practice de amenajare

Cum ar fi ca in fiecare dimineata sa iti bei cafeaua intr-un spatiu relaxant, in care sa te simti ca in mijlocul naturii sau ca in fiecare seara sa ai parte de o cina placuta intr-un cadru romantic? Ei bine, cu putina imaginatie, poti crea aceste spatii chiar la tine acasa! Balconul reprezinta o extensie a casei tale, motiv pentru care nu trebuie sa il uiti atunci cand iti decorezi casa. Iata cateva idei de amenajare a balconului, care s-ar putea potrivi cu stilul tau.


1. Balconul verde

Adauga un strop de culoare in balconul tau in aceasta primavara! Alege covorase din gazon pentru a aduce un pic de natura mai aproape de tine si amenajeaza-ti balconul intr-un mod eco.


2. Balconul romantic

Pentru a petrece seri linistite, poti alege sa iti amenajezi balconul in stil romantic. In acest sens, poti opta pentru mobilier alb din fier forjat, care evoca puritate si calm. Adauga o pata de culoare cu ajutorul unor plante verzi, iar atmosfera va fi una de vis.


3. Balconul de dimensiuni mici

Chiar daca spatiul din balcon este foarte mic, poti amenaja un loc placut unde sa petreci timpul liber. Adauga iarba falsa pe podeaua balconului, peste care pune cat mai multe perne pentru a crea un spatiu confortabil.


4. Balconul natural

Daca iti doresti un balcon simplu si natural, opteaza pentru o balustrada din lemn, in locul celei clasice din metal. Insereaza o canapea intr-o nuanta apropiata lemnului folosit, iar efectul vizual va fi nemaipomenit. Pastreaza spatiul cat mai simplu, iar balconul tau va deveni un loc perfect de relaxare.


5. Balcon de inspiratie scandinava

Acest model de balcon se bazeaza pe simplitate. Elementul de baza in amenajarea balconului de inspiratie scandinava este lemnul. Foloseste obiecte de mobilier practice, fara prea multe accesorii care sa incarce spatiul.


6. Balconul colorat

Daca esti o persoana vesela, imprima-ti personalitatea si in amenajarea balconului! Ce ar putea lumina mai bine un spatiu decat culorile? Asadar, alege obiecte de mobilier din fier forjat cat mai colorate. Pentru a accentua efectul, poti adauga si perne vesel colorate pentru scaunele din balcon. De asemenea, ghivecele de flori de pe balcon poti fi multicolore.


7. Balconul care imita natura

Pentru a-ti transforma balconul intr-o mica gradina, poti folosi gazon artificial pentru sol, iar pentru balustrade poti opta pentru utilizarea unor materiale care imita frunzele plantelor. Astfel, vei aduce ideea de natura la tine in balcon.



Sursa foto: deco.fr
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului