Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #stilul toscan #sradina stil toscan

Stilul toscan in amenajarea gradinii, ideal pentru tranzitia de la vara la toamna

Toscana este una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia, iar stilul inconfundabil al gradinilor toscane traditionale a depasit de mult timp granitele tarii. Mirosul imbatator al strugurilor copti, aroma inconfundabila a ierburilor mediteraneene, peisajele desprinse din ilustrate si designul simplu sunt doar cateva dintre elementele prin care poti identifica stilul toscan in amenajarea gradinii.

Este bine sa stii ca stilul toscan este ideal pentru tranzitia de la amenajarea de vara a gradinii la cea de toamna, in special datorita nuantelor predominante.


Foloseste materiale rustice si nuante "arse"

Daca vrei sa ai o gradina amenajata in stil toscan, este esential sa folosesti materiale rustice, cum ar fi teracota, caramida, fierul forjat si lemnul. Cu cat pastrezi mai mult naturaletea elementelor de decor, cu atat recreezi mai bine atmosfera tipica unei gradini toscane.



Sursa foto: stonegate-gardens.com

Tocmai de aceea, nuantele care predomina in gradina ta ar trebui sa fie "arse", tomnatice, cu aspect antichizat.



Sursa foto: northcoastgardening.com


Intercaleaza florile cu iarba orbamentala si arbustii pitici

In gradina toscana, nu exista o zona dedicata florilor, alta arbustilor pitici si alta tipurilor de iarba ornamentala. In aceasta gradina, totul se intercaleaza, astfel incat sa rezulte un peisaj care sa-ti fure privirea. Verdele arbustilor pitici, galbenul pai al ierburilor ornamentale si explozia de culoare oferita de flori creeaza o armonie vizuala uluitoare.



Sursa foto: northcoastgardening.com


Intercaleaza piatra si gazonul

Pentru o gradina in stil toscan poti opta pentru intercalarea aleilor din piatra cu zone acoperite de gazon sau cu zone in care sunt plantate flori.



Sursa foto: northcoastgardening.com


Evita elementele care strica decorul toscan

Dupa cum ti-ai putut da seama, stilul toscan in amenajarea gradinii inseamna cat mai multa simplitate si naturalete. Un cunoscut peisagist, Gabriel Frank, sustine ca pentru a obtine un decor toscan reusit, trebuie sa eviti cateva lucruri importante, cum ar fi culorile pastelate (roz prafuit si albastru ciel), care sunt prea sterse si "dilueaza" peisajul.

De asemenea, este bine sa eviti plantele suculente, care nu sunt specifice nici gradinii toscane, nici celei mediteraneene. In schimb, poti planta flori de camp si ierburi aromatice.



Sursa foto: tuscan-home-101.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare