Amenajarea gradinii

#stiluri #gradina #amenajare gradina #amenajare terasa #terasa gradina

Tendinte vara 2013: 7 idei de amenajare a gradinii si balconului

Stilul marinaresc, retro sau cel flower-power revin in tendinte in aceasta vara si sunt potrivite pentru amenajarea gradinii sau a balconului. Iata cateva idei care te-ar putea ajuta sa fii in pas cu moda!


1. Cutii decorate in stil marinaresc

Pentru ca stilul marinaresc este un must-have al acestui sezon, il poti adopta si pentru decorarea balconului tau. Asadar, poti folosi ghivece pentru flori colorate cu dungi albe, albastre sau rosii, care sa aminteasca de mare. De asemenea, cutiile pe care le folosesti pentru depozitarea cartilor sau a revistelor pot fi colorate in stil marinaresc.


2. Lampe flower-power

Serile de vara petrecute in balcon, in aer liber, sunt placute si relaxante, iar modul in care amenajezi spatiul poate contribui la starea ta de bine. In acest sens, poti opta pentru lampele flower-power, potrivite daca iti doresti sa citesti noaptea, in timp ce stai in balcon.


3. Felinare si lumanari colorate

Pentru o atmosfera romantica, este recomandat sa folosesti felinare si lumanari colorate. Aceste accesorii decorative infrumuseteaza considerabil spatiul din balcon.


4. Obiecte de decor cu motive acvatice

Scaune, perne, cosuri de stocare, toate in stil marinaresc. Aceste decoratiuni sunt in tendinte in vara 2013 si sunt ideale pentru amenajarea balconului tau.


5. Decoratiuni colorate pentru gradina

Gradina prinde viata in aceasta vara. Lampioanele colorate sunt potrivite pentru o petrecere reusita in gradina. De asemenea, fotoliile verzi, portocalii, rosii sau violet aduc un plus de culoare in gradina si creeaza o atmosfera de sarbatoare.


6. Decoratiuni din impletituri

In aceasta vara sunt la moda impletiturile. Fie ca alegi obiecte de mobilier realizate cu ajutorul impletiturilor, fie ca optezi pentru accesorii decorative, important este ca balconul tau va fi amenajat in tendinte.


7. Ventilatoare retro

Pentru a lupta impotriva caldurii din zilele de vara, poti opta pentru ventilatoarele retro pe care sa le pozitionezi pe un raft din balcon. Pe langa designul inedit pe care il ofera balconului, ventilatoarele retro au si o utilitate practica: te scapa de caldura puternica!

Sursa foto: jardiland.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare