Amenajarea gradinii

#tipuri semineu #semineu terasa #semineu gradina

Terasa cu semineu, unde te simti bine oricand

Ai casa la curte sau o terasa generoasa? Atunci iti poti amenaja un loc de relaxare in care sa poti sta afara chiar si atunci cand temperaturile scad destul de mult. Pentru asta insa ai nevoie de un focar sau de un semineu care sa emane caldura ca si cum ai fi la munte, langa un foc de tabara.

Focarul de terasa va deveni rapid locul preferat de intalnire cu prietenii, cu rudele si vecinii si reprezinta un un accent interesant in gradina sau curtea casei tale. Iata cateva sugestii care pot deveni sursa de inspiratie:

In primul rand, trebuie sa alegi mobilierul de gradina potrivit gustului. Nu numai aspectul este important, ci si confortul si rezistenta la intemperii. Un semineu cu terasa frumos si modern va face ca zona de relaxare in aer liber sa para romantica si le va oferi oaspetilor un confort deosebit.

Tendintele s-au schimbat. Daca in urma cu mai multi ani semineele traditionale necesitau construirea unei fundatii solide inainte ca pietrele si cosul de fum sa fie asezate, astazi, acestea pot fi cumparate de-gata, fara a fi nevoie de un proiect extins sau de asamblare. Un semineu de terasa modern poate fi construit dintr-o varietate de materiale. De exemplu, seminee din piatra, din caramida si stuc pot fi utilizare in aer liber. La realizarea lor se mai folosesc otel si ceramica refractara.

Un pridvor spatios precum cel din imagine ofera loc pentru un semineu mare. Inclusiv arhitectura moderna a imobilului „cere” un astfel de semineu. Merge foarte bine asezat pe laterala casei, iar canapeaua confortabila asezate in apropierea lui completeaza atmosfera.

Joaca-te cu elementele de decor. Combina focul cu apa si creeaza un decor uimitor. Evident, ansamblul este si mai bine completat daca terasa beneficiaza si de o priveliste frumoasa.

 

 

Inainte de a decide ce design va avea semineul de gradina, trebuie sa stabilesti unde ai sa il asezi. Cel din imaginea de mai sus iti arata cum se imbina perfect imaginea focului cu panorama, creand un ansamblu deosebit. Cand stai jos si privesti in zare, orasul pare sa arda...

De regula, in fata semineului se amenajeaza o zona de luat masa, decorata cu gust. Este un cadru perfect, spre exemplu, pentru o cina romantica.

Peretii verzi inalti care inconjoara aceasta curte creeaza o atmosfera aproape magica. Iedera se intinde pana sus si acopera complet zidurile gradinii. Semineul e doar o completare naturala a decorului.

O terasa acoperita precum aceasta poate fi amenajata precum un interior. Spatiul s-a transformat intr-un dinning, cu masa si banci in loc de scaune, iar semineul nu face decat sa dea un aer confortabil locului.

Foto_ uhozz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului