Amenajarea gradinii

#terasa inchisa #terasa casa #amenajare terasa #terase

Terase inchise pe care le vei adora!

Terasele sunt elemente care aduc foarte mult farmec si un plus de functionalitate fatadelor caselor. Putem sa le privim ca extensii ale casei sau camere suplimentare daca sunt inchise. Mobilate si decorate cu atentie si bun gust, ele pot deveni adevarate oaze de relaxare si confort, fiind adorate de toate lumea.

1. Aspect modern

Desi cei mai mult oameni cred ca terasele ar trebui decorate in culori luminoase, acest lucru nu este o regula. O baza neutra se poate inveseli usor cu accesori din panza albastra sau plante verzi in ghivece, iar accentele negre ofera un contrast indraznet care aduce o alura moderna spatiului. Pentru a da personalitate verandei, se pot combina accesorii personale cu cele traditionale sau moderne.

2. Mobilier din rachita pentru veranda

Mobilierul din rachita este ideal pentru a decora o veranda. El creeaza un aer simplu, usor si vesel. In plus, acest gen de mobilier este mult mai rezistent la radiatiile UV si la schimbarile de temperatura, deci perfect pentru o terasa inchisa. Pentru a spori protectia mobilierului, confortul si durata lui de viata, se pot folosi perne colorate, perne care se pot schimba periodic.

3. Veranda pentru vara

Veranda este un spatiu ideal pentru a petrece zilele de vara, pentru a face plaja, a savura o racoritoare, a citi o carte sau a sta seara, pana tarziu, de vorba cu cei dragi sau prietenii. Folositi texturile ecologice pentru ca acestea sunt perfecte pentru a crea atmosfera aceea de plaja specifica vacantei si concediilor. Nu uitati sa includeti un sezlong, sau chiar un pat de zi, o canapea confortabila pe care sa aiba loc mai multe persoane, sau un hamac unde sa se poate dormi in linistea unei dupa-amiezi de vara.

4. Folositi placile de mozaic pentru podea

Nu ignorati designul podelei unei verande, pentru ca el conteaza foarte mult. Astfel, un model de placi care imita mozaicul spaniol, poate fi ceva foarte inspirat. Incercati sa folositi combinatii de gresie sau mozaic care sa va reprezinte, dar si sa aduca elemente decorative moderne.

5. Folositi contrastele de culori

Veranda este ocazia perfecta pentru a va juca cu culorile complementare. Astfel, culoarea mandarinei in combinatie cu albastrul, va crea o atmosfera foarte vesela, placuta si eleganta. Pentru a echilibra culorile vibrante, se poate vopsi in alb tavanul verandei si se pot insera scaune de gradina albe. Textura mobilierului de rachita, un cos impletit din paie si un lampadar de tavan, toate vor face spatiul mai placut si mai interesant.

6. Aduceti un leagan

Balansoarul sau leaganul agatat de tavan sunt piese de mobilier care nu ar trebui sa lipseasca de pe nici o vernada. Daca optati pentru un leagan sau un pat agatat de tavan, asigurati-va ca el a fost bine fixat si apelati la un antreprenor autorizat pentru astfel de lucrari. Desigur, saltelele si pernele decorative nu trebuie uitate pentru a aduce culoare si confort spatiului.

7. Folositi frumusetea naturala

Prin utilizarea lemnului pentru a decora verandele, instalarea unui plafon de cedru si incorporarea pietrei in stalpii pridvorului, veti obtine un aspect foarte natural, relaxant si confortabil. Mobilierul racoros din rachita, ideal pentru vara, va aduce verandei un aspect modern, iar pernele verzi vor contribui la frumusetea naturala a spatiului. Jaluzelele de bambus ajuta la pastrarea intimitatii, tin soarele la distanta in orele de varf si pot fi usor ridicate cand se doreste mai multa lumina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului