Amenajarea gradinii

#molid #sarbatori #craciun #brazi #brad

Tipuri de brazi de Craciun

In apropierea Craciunului, toata lumea vrea sa aduca in casa cel mai frumos si cel mai impunator brad existent. Totusi, pentru ca oferta de pe piata este foarte mare, ar fi bine sa te afli cateva informatii despre toate tipurile de brazi existente in comert.


Brad argintiu


Bradul argintiu este foarte apreciat in tara noastra datorita faptului ca arborele este rezistent la seceta si caldura, fum si praf. Aceste lucruri fac din bradul argintiu un arbore ornamental foarte usor de intretinut.  Asadar, in principiu bradul argintiu are avantajul ca poate fi tinut in gradina sau in ghiveci , ani la randul, iar astfel ajuta la economisirea unor sume importante in fiecare an, de Craciun.


Bradul argintiu a fost prima specie de arbore utilizata pe post de pom de Craciun, insa pe parcurs a fost inlocuit cu alte specii care se dezvoltau mai usor si cu mai putine cheltuieli.


Brad romanesc


Bradul romanesc este preferat in general datorita pretului mai scazut comparativ cu cei de import. Bradul romanesc are putine crengi, insa are un miros specific foarte puternic. Pentru ca acest miros sa se mentina pentru o vreme cat mai indelungata, este recomandat ca bradul sa fie tinut in ghiveci, insa daca acest lucru nu este posibil, este totusi recomandat ca incaperea in care este tinut, sa fie bine aerisita zilnic, iar o data la cateva zile, bradul sa fie pulverizat cu putina apa proaspata.


Brad de Danemarca


Brazii de Danemarca sunt ideali pentru casele inalte sau diverse locatii publice datorita aspectului sau impunator si bogat. Brazii de Danemarca sunt destul de rezistenti, insa nu au miros la fel de puternic si placut ca cel al brazilor romanesti. Totusi, se pare ca aspectul sau castiga teren in fata celui autohton, desi pretul sau este mai piperat.


Brad de Olanda


Brazii de Olanda sunt diferiti atat de brazii de Danemarca, cat si de cei romanesti. Acestia au ramurile dese si sunt foarte voluminosi. Din fericire, acestia se gasesc intr-o varietate foarte mare de inaltimi, asa ca poate fi achizitionat un brad de Olanda atat pentru o locuinta foarte mica, dar si pentru o vila spatioasa si inalta.


Preturile brazilor de Olanda incepe de la 100 de lei si pot ajunge pana la 1200.


molid


Molidul este o specie de pom de Craciun care se vine de obicei in pietele romanesti sub denumirea de brad. Molidul face parte tot din specia de conifere , motiv pentru care seamana foarte bine cu bradul, insa acesta este mai ieftin decat un brad si se usuca mult mai repede. Dupa numai cateva zile de stat in casa, molidului incep sa ii cada acele si sa se ingalbeneasca usor.


Daca totusi ai cumparat molid si vrei sa il mentii proaspat pentru mai multa vreme, asigura-te ca intra zilnic aer proaspat in incaperea in care se afla arborele.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului