Amenajarea gradinii

#gradina #aranjamente gradina #aranjamente toamna

Toamna in gradina: 3 aranjamente de sezon pentru terasa

Decorul din gradina trebuie adaptat intotdeauna in functie de sezon, iar odata cu venirea toamnei, ai la dispozitie o multime de idei ingenioase pentru aranjarea mesei de afara. Cele mai surprinzatoare decoratiuni pot fi realizate din fructele, legumele si florile specifice toamnei, astfel ca nu vei cheltui niciun ban pentru a le avea. Iti prezentam 3 idei de aranjamente pentru masa din gradina, care iti vor surprinde placut invitatii si iti vor bucura privirea de fiecare data cand le vei admira.


1. Aranjament cu dalii, amaranthus si tartacute

Daliile sunt, dupa cum bine stii, unele dintre florile clasice de toamna. Sunt disponibile intr-o varietate de culori, insa pentru un aranjament de masa pentru aceasta perioada a anului, iti recomandam sa alegi dalii galbene sau portocalii.

Pentru a da volum aranjamentului, poti aseza la baza lui un strat de flori amaranthus, iar pentru un plus de frumusete, poti adauga cateva tartacute din loc in loc. Acest aranjament pentru masa din gradina arata excelent daca folosesti un recipient jos, astfel incat florile sa para ca stau direct pe masa. Daca nu ai o vaza de acest tip, poti improviza. Un bol din lemn sau un ghiveci lat si scund iti poate fi de folos in acest caz.


2. Aranjament cu fructe de toamna

Fructele de toamna te ajuta sa creezi unele dintre cele mai spectaculoase aranjamente pentru masa de afara. Trebuie doar sa ai un strop de imaginatie, pentru a sti cum sa le combini. Alege un platou din plastic inchis la culoare si asaza pe el orice fructe de toamna iti doresti, de la prune si mere, pana la pere sau gutui. Este bine ca fructele sa aiba culori diferite, pentru mai mult contrast.

Pe margini poti aseza crengute din tufele de arbusti decorativi care inca au mici boabe colorate pe ele - Solanum dulcamara (lasnicior), Berberis vulgaris (agrisul-rosu, macrisul-pasaresc sau catina de rauri) sau Viburnum tinus.


3. Aranjament cu frunze de toamna

Nu in ultimul rand, in aceasta toamna iti poti decora masa din gradina cu un aranjament realizat din frunze. Frunzele de artar sunt intotdeauna spectaculoase in astfel de aranjamente, insa nu trebuie sa te rezumi doar la ele. Orice frunze galbene, portocalii sau rosiatice vor arata senzational. Printre frunze poti integra si crizanteme sau flori uscate.



Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului