Amenajarea gradinii

#gradina Charles de Wales #gradina Oprah Winfrey #gradina vedete #amenajare gradina #trandafiri #gazon

Top 3 gradini ale vedetelor din care sa te inspiri

Poate crezi ca ideea de gradinarit nu merge mana in mana cu cea de celebritate, dar din ce in ce mai multe vedete de talie internationala si-au găsit un hobby in amenajarea gradinilor. Atunci cand nu sunt in fata camerelor de filmat, se relaxeaza plantand si ingrijind flori, pomi sau arbusti. Fie ca au vrut sa se alature trendului eco sau sa creeze o experienta placuta pentru cei dragi, starurile si-au transformat gradinile in adevarate opere de arta.    

 
Oprah Winfrey adora sa se relaxeze in gradina alaturi de prieteni, asa ca si-a creat singura spatiul din jurul casei sale din Montecito, California. Cu toate ca proprietatea este imensa, avand mai mult de 2.100 de metri patrati, Oprah a valorificat la maxim fiecare coltisor, gasind echilibrul perfect dintre vegetatia luxurianta si o atmosfera intima. Gazonul intretinut la cele mai inalte standarde, plantele perfect ingrijite, tufisurile sculptate si aleile de piatra din gradina vedetei ofera o panorama paradisiaca. Realizatoarea de emisiuni detine o gradina de trandafiri in trepte, toate soiurile de copaci potriviti climei, mai multe fantani arteziene, dar si o casuta de vara. Oprah este indragostita de frumusetea naturii, asa ca a creat o gradina la care multi dintre noi nici nu indraznim sa visam.   

          
Sursa: Starmap.com

Dintre toate celebritatile de rang mondial, Printul Charles de Wales a investit poate cei mai multi bani, timp si pasiune pentru amenajarea gradinilor sale. Charles a gandit si conceput spatiile exterioare cu atata maiestrie, incat acestea au devenit punct de atractie pentru turistii care doresc sa le viziteze. Pasiunea lui dateaza inca din anul 1980, iar in prezent detine 37 de acri de gradini organice, fiecare unica in felul sau. Peste patru acri de gradina sunt formati dintr-o pajiste cu flori salbatice, care contine in jur de 32 de soiuri pe cale de disparitie. In afara de pajiste, exista o varietate mare de gradini tematice, cea de trandafiri numarandu-se printre cele mai spectaculoase. Nici fructele sau legume nu lipsesc, ba mai mult, casa regala isi poate asigura necesarul din productie proprie. In timp ce dimensiunea si frumusetea gradinilor sunt impresionante, nu este de neglijat nici faptul ca ingrijirea si intretinerea acestora se face suta la suta organic.




Sursa: uktours.com
 
Faptul ca Martha Stewart se numara printre celebritatile care detin cele mai frumoase gradini din lume nu mai este un secret pentru nimeni. Vedeta si-a folosit creativitatea si cunostintele pentru a proiecta o gradina de trandafiri luxurianta, intima si superb amenajata, realizata dupa un plan foarte bun si o arhitectura pe masura. Martha a inceput plantarea trandafirilor in gradina ei de vacanta din East Hampton in anul 1991. Pana la sfarsitul primului sezon, trandafirii cataratori isi escaladau deja suporturile, ajungand la un aspect matur in cativa ani. Personalitatea Marthei si afinitatea sa pentru istorie au influentat planurile pentru gradina din East Hampton. Vedeta a povestit presei cum o fotografie veche a casei i-a dat ideea de a acoperi fatada cu trandafiri, in stilul unei cabane englezesti.     



 
Sursa: MarthaStewart.com

Poti gasi o varietate de trandafiri celebri, de o frumusete umitoare si un parfum seducator, pentru o gradina de vedeta, pe FamousRoses.eu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului