Amenajarea gradinii

# gradini #amenajare gradina #gradini uimitoare #gradini spectaculoase

Top 6 cele mai frumoase gradini din lume

Oamenii au amenajat inca din cele mai vechi timpuri gradini frumoase pe care le-au ingrijit cu delicatete si profesionalism pana in zilele noastre. Astfel, exista numeroase tari care adapostesc cate un mic colt de rai care te poate inspira pentru a crea un asemenea loc minunat si in spatiul din jurul casei tale. Iata cateva dintre cele mai frumoase gradini din lume!


1. Gradina Keukenhof din Olanda

Situata in oraselul Lisse din Olanda, Gradina Keukenhof este cunoscuta drept cea mai mare gradina din lume, cu cea mai mare varietate de lalele.


2. Gradina Versailles din Franta

Gradina Versailles din Franta a fost fondata de Regele Louis al 13-lea in anul 1632. Potrivit informatiilor de pe site-ul oficial, regele considera ca aspectul gradinii este la fel de important ca acela al palatului. Au durat 40 de ani pana ca gradina sa fie amenajata complet. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale gradinii il reprezinta fantanile.


3. Gradina din Ninfa

Gradina din Ninfa este considerata drept una dintre cele mai romantice gradini din lume, gratie multitudinii de culori si parfumuri ale florilor.


4. Gradina Botanica din Montreal

Gradina Botanica din Montreal, Canada, este a treia ca marime din lume. Specificul acestei gradini este diversitatea tematica. Are 10 sere de expozitie si 22.000 de specii de plante.


5. Gradina Rikugien din Tokio

Gradina Rikugien, cunoscuta si ca paradisul verde al zonei metropolitane a orasului Tokio, reprezinta o adevarata sursa de inspiratie pentru design-ul gradinilor japoneze. Gradina Rikugien adaposteste circa 36.000 de tipuri de arbori care creeaza o atmosfera propice pentru relaxare.


6. Gradina Boboli din Florenta

"I Giardini di Boboli" este una dintre cele mai mari gradini din Florenta cu o suprafata de 45.000 mp. Gradina cuprinde o impresionanta colectie de sculpturi, datand din secolele XVI-XVIII, care reprezinta personalitati celebre ale civilizatiei romane si grecesti, dar si personaje mitologice. Imbinarea dintre arhitectura si spatiile verzi face ca aceasta gradina sa fie un loc apreciat si vizitat.



Sursa foto: greenareasinrome.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare