Amenajarea gradinii

#toamna #amenajare gradina #oaza de relaxare # gradina de toamna

Transforma gradina de toamna intr-o oaza de relaxare

Gradina de toamna poate fi locul ideal de relaxare dupa o zi obositoare si stresanta. Spre deosebire de perioada verii, acum gradina ta poate capata un aspect dezolant din cauza golului lasat de uscarea plantelor si de caderea frunzelor, dar acest lucru nu inseamna ca nu poti transforma spatiul trist intr-un spatiu plin de vitalitate si farmec.

Iata cateva idei care te vor ajuta sa ai o gradina de toamna splendida.


Asaza scaune pentru relaxare


Nimic nu se compara cu cititul unei carti in gradina, intr-o zi insorita de toamna. Dar nu poti sa stai pe pamant, nu-i asa? De aceea ai nevoie de doua scaune, in caz ca cineva vrea sa-ti tina companie. Nu este nevoie sa cumperi scaune noi de gradina. Este suficient sa reconditionezi scaune mai vechi. Un strat de vopsea le va schimba radical aspectul. Asaza scaunele in asa fel incat sa ai vedere catre cea mai frumoasa priveliste din gradina.


Planteaza un arbore cu colorit tomnatic


Arborii cu colorit tomnatic sunt esentiali intr-o gradina. Poate ca primavara si vara nu te vor impresiona cu foliajul lor, insa toamna vor capata un aspect uluitor, in nuante rosiatice, portocalii, galbene si verzi. Planteaza arborele atat pentru a obtine un colt estetic, cat si pentru a avea intimitate.


Amenajeaza un spatiu pentru musafiri


Rudele din alt oras te-au anuntat ca iti vor face o vizita si nu stii cum sa le impresionezi? Ei bine, poti amenaja un spatiu pentru musafiri in gradina. Ce poate fi mai pretios decat aerul curat si proaspat al toamnei? Acest spatiu are acelasi rol precum o terasa, doar ca se afla in gradina. In cea mai frumoasa zona din gradina ta ridica din lemn o constructie suficient de mare incat sa-ti permita amplasarea unei mese si a catorva scaune.


Fantana arteziana sau mini-cascada


O fantana arteziana este un element ce poate da viata gradinii tale toamna. Susurul apei te duce cu gandul la vara si te incarca cu energie pozitiva. Daca ai rabdare si beneficiezi de o sursa de apa, poti amenaja chiar si o mini-cascada in gradina. Cateva pietre mari de rau si cateva palcuri de iarba ornamentala vor transforma gradina ta intr-o oaza de liniste si relaxare.


Foloseste spaliere


In timpul verii, curtea si gradina ta erau protejate de flori, pomi si arbusti, insa cum aceste plante au intrat in perioada de "hibernare", toata lumea poate vedea ce ai in curte sau in gradina. Daca nu iti doresti acest lucru, iti recomandam sa folosesti spaliere. Aceste suporturi sunt ideale pentru plantele cataratoare si confera intimitate proprietatii tale. In plus, spalierul ocupa putin loc, ceea ce inseamna ca ai mai mult spatiu pentru a-l utiliza in alte scopuri.


Confectioneaza o casuta pentru pasari


Pasarile anima atmosfera din gradina ta de toamna. Daca iti doresti sa auzi ciripitul lor in fiecare zi, asigura-le apa, hrana si adapost. Confectioneaza o casuta pentru pasari si lasa-le seminte la vedere. In scurt timp, micile vietuitoare vor roi in gradina ta. Coloreaza casa in culori vesele si foloseste-o ca element de decor.

Sursa foto: bhg.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare