Amenajarea gradinii

#relaxare #terasa #gradina #amenajare gradina #antistres

Transforma gradina intr-un spatiu antistres

Frumusetea si calmul gradinilor le recomanda ca spatiu ideal de relaxare in aer liber, insa nu orice gradina are acelasi efect impotriva stresului. Afla cum poti crea o gradina antistres .



Daca ai la dispozitie timpul necesar, poti transforma gradina ta intr-un spatiu antistres, in care poti uita de grijile cotidiene si te poti relaxa sau recupera cu adevarat.


Gradina, spatiu de relaxare


Frumusetea si calmul unei gradini rezulta din combinatia a mai multe elemente de design pentru gradina ta. Primul lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa creezi o gradina antistres sunt liniile gradinii. Razoarele drepte si colturile trebuie evitate in favoarea curbelor largi atunci cand plantezi.

Diversitatea gradinii este un alt factor care contribuie la calitatea spatiului de relaxare. Plantele de culori si texturi diferite, imbinate corect, pot crea efecte vizuale foarte placute.

Creeaza zone private in gradina ta folosindu-te de garduri vii, deoarece intimitatea si spatiile deschis contribuie deopotriva la sentimentul de relaxare.

Planteaza flori cu arome puternice pentru a te bucura si de aromele lor atunci cand petreci timp in aer liber in gradina ta destinata relaxarii. Florile parfumate vor atrage si fluturii in gradina ta, iar o casuta pentru pasarele poate fi un camin bun pentru micii rapsozi care te incanta cu trilurile lor.

Includerea apei in gradina ta este un alt element ce contribuie la atmosfera relaxanta din gradina. Alege intre o cascada artificiala, o mica fantana arteziana sau un iaz.


Culorile gradinii antistres


Pentru efectul cel mai puternic antistres, iti poti colora gradina cu plante in culori reci. Verdele, combinat cu albastrul, argintiul, purpuriul si albul ofera paleta cromatica cea mai potrivita pentru lupta impotriva stresului.

Plantele cu flori si frunze albastre pe care le poti planta in gradina ta sunt: nemtisori , caldaruse, aster, albastrele, salvie purpurie, planta barboasa, gentiana etc. Pentru o pata de culoare argintie, incearca urechile de iepure sau artemisia.

Plantele cu flori albastre sunt in general singulare, astfel ca este indicat sa le plantezi in grupuri mai mari pentru a obtine efectul dorit.

Levantica, menta si salvia rusesca sunt alte plante in culori reci care pot completa paleta cromatica in gradina ta, adaugand in acelasi timp texturi si forme interesante.


Efectul antistres al gradinaritului


Poti cumpara de-a gata plantele pentru gradina perfecta de relaxare, dar daca o construiesti cu mainile tale, efectul antistres va fi mult mai puternic.

Cand te concentrezi asupra lucrului manual in gradina, te detasezi mai usor de stresul de la locul de munca si de problemele cotidiene.

Dupa ce esti multumit de munca ta in gradina, te poti relaxa intr-un spatiu creat special pentru asta. Fie ca e vorba de scaune ergonomice de exterior sau de un chiosc acoperit cu un voal care sa te apere de insecte, nu uita ca poti aduce mobilier relaxant in gradina si poti crea spatiul perfect pentru a te bucura de roadele muncii tale.


Sursa foto: Greensector.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului