Amenajarea gradinii

#unelte gradinarit #sfaturi practice #sfaturi gradinarit #unelte femei #unelte gradinarit femei

Unelte de gradinarit perfecte pentru femei

Gradinaritul este una dintre pasiunile tot mai multor persoane, deoarece este relaxant si te face sa te simti implinit in momentul in care vezi roadele muncii tale. Acest hobby este practicat atat de femei, cat si de barbati, insa reprezentantele sexului frumos au o mai mare inclinatie spre aceasta pasiune. Pentru ele, exista si anumite unelte pentru gradinarit, care le ajuta sa isi exercite hobby-ul mult mai usor. Iata cateva dintre acestea:

Unelte pentru sapat

Exista diferite tipuri de instrumente pentru sapat, insa cele pentru femei trebuie sa fie cat mai utile si foarte usoare. Lopetile trebuie sa aiba o lama cat mai mica pentru sapat superficial. Exista insa unele si cu lame adanci si mai inguste, care sunt ideale pentru femei, pentru realizarea procesului de transplantare. Furcile trebuie sa fie insa cu manere lungi, mai ales pentru doamnele trecute de prima tinerete, pentru care aplecarea corpului devine deja un efort destul de mare.

Unelte pentru taiat

Uneltele pentru taiere sunt folosite in special pentru arbustii mici si plantele erbacee. Atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui instrument pentru taiat, cea mai mare atentie trebuie acordata la ascutimea lamei, dar si la greutatea si dimensiunile acestuia, mai ales cand echipamentul pentru gradinarit este folosit de o femeie.

Alte instrumente de baza pentru gradinarit

Foarfecile, cultivatorul de mana, sapa, un tester al pH-ului solului sun doar cateva dintre celelalte instrumente pentru gradinarit care trebuie sa se afle in sacosa de gradinarit a unei femei. Aceste unelte pot fi folosite atat pentru inceperea unei gradini, cat si pentru mentinereaa ei.

De asemenea, o unealta utila pentru femei este si cea de plantare a bulbilor. Alaturi de acestea, unei femei pasionate de gradinarit nu trebuie sa ii lipseasca fara indoiala manusile.

Pentru doamnele mai in varsta, cutitele sau foarfecile sunt cele mai importante unelte pentru gradinarit, mai ales ca ele nu pot depune un efort prea mare in ceea ce priveste gradinaritul.

Sursa foto: vseodetyah.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului