Amenajarea gradinii

#atragere pasari gradina #pasari gradina #pasari

Vrei sa atragi pasarile in gradina? Ce trebuie sa stii despre amenajarea acesteia

Vrei sa atragi pasarile in gradina? Atunci trebuioe sa stii ca plantele si modul in care amenajezi gradina, joaca un rol important. Pasarile sunt atrase de culorile vii, intense, de sursele de hrana (fructe, legume, insecte) dar si de locurile in care pot gasi un adapost (copaci in care pot construi cuiburi).

Stiai ca pasarile vad culorile mai bine si mai clar decat oamenii? In lumea pasarilor culorile joaca un rol important. Acestea pot semnaliza pericolul sau, din contra, confortul, ori sunt folosite de masculi pentru a atrage femelele.

De ce sunt culorile importante pentru pasari?

Pasarile sunt atrase de culori deoarece acestea au anumite semnificatii pentru ele, precum:

  • Penele foarte intens colorate ale masculilor le atrag pe femele deoarece acestea reprezinta maturitatea masulului si faptul ca poate fi un partener bun pentru imperechere.
  • Culorile puternice pot sa fie si indicatori ai pradatorilor sau toxinelor din anumite plante.
  • Culorile tari ale fructelor arata acestea sunt comestibile si pline de nutrienti.
  • Florile intens colorate sunt o sursa de nectar si atrag nu numai pasarile ci si insectele in numar mare, care, pentru multe specii reprezint o sursa importanta de hrana.

Cele mai bune culori pentru a atrage pasarile

Pasarile sunt atrase fie de culorile asemanatoare penajului lor, deoarece considera ca isi pot gasi un partener din aceeasi specie acolo, fie pentru ca vad o sursa de mancare. Culorile vii sunt cele care atrag cele mai multe tipuri de specii de pasari, dup[a cum urmeaza:

  • Rosu si roz: pasarile colibri (acolo unde este climatul potrivit lor)
  • Portocaliu: grangur si pasari colibri (acolo unde este climatul potrivit lor)
  • Galben: pitigoi, privighetori, pasari colibri (acolo unde este climatul potrivit lor)
  • Albastru: mierle, gaite

Culoarea de care sa te feresti

Daca iti doresti sa atragi pasarile si nu sa le indepartezi este bine sa eviti culoarea alb. Aceasta este folosita in lumea pasarilor pentru a semnaliza pericolul sau pentru aparare. Este bine sa nu plantezi multe flori albe in gradina daca iti doresti ca pasarile sa te viziteze frecvent.

Cum sa folosesti culoarea pentru a amenaja gradina?

Cea mai simpla varianta de a atrage pasarile in gradina sunt florile. Planteaza diferite flori, de marimi si specii variate, intr-o multitdine de culori. Acestea vor atrage insectele iar odata cu ele si pasarile. De asemenea, in gradina ta trebuie sa existe si copaci, cat mai diferiti, care sa le ofere pasarilor adapost, un loc in care sa-si construiasca un cuib, dar si hrana (pomii fructiferi).

De asemenea, se pot adauga in mod artificial culori prin vopsirea gardului, folosirea gresiei sau a altor decoratiuni pentru gradina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului