Amenajarea gradinii

#gazon curte #gazon iarna #gazon #intretinere gazon

Vrei un gazon perfect la anul? Iata ce trebuie sa faci chiar acum!

Ingrijirea gazonului inainte de caderea primei zapezi este o conditie esentiala daca vrei ca spatiul din fata casei sa renasca la fel de bogat in primavara. Iata ce trebuie sa faci exact in aceasta perioada pentru ca la primavara sa poti alega pe un covor nou si frumos de iarba!

Scapa de buruieni

Plantele invazive vor fi mai usor de depistat in aceasta perioada decat in restul anului. Este mult mai usor sa elimini buruienile in prag de iarna, decat sa le lasi sa isi consolideze pozitia pana in primavara. Poti sa le smulgi cu mana daca terenul este umed si iti permite sa le scoti cu tot cu radacini sau poti sa aplici o solutie de erbicidat pentru eliminarea acestora.

Curata suprafata

Operatiunea de curatare a gazonului are rolul de a indeparta covorul de frunze uscate asternute pe acesta, astfel incat apa sa se scurga rapid in sol prevenind putrezirea radacinilor ierbii. Cauta zonele umbrite din curte si verifica daca peste gazon nu a inceput sa creasca muschi. In acest caz este bine sa apelezi la solutii din comert care sa indeparteze muschiul de padure de pe portiunile de gazon afectate.

Afaneaza terenul

Daca gazonul tau are o vechime de cel putin doi ani poti recurge la afanarea terenului, intepandu-l cu o furca. In prealabil, este recomandat sa faci o ultima tundere mecanica a gazonului. Indeparteaza stratul de iarba tunsa pentru a nu imbolnavi stratul de gazon verde.

Fertilizeaza gazonul

Aplica pe intreaga suprafata a curtii o solutie bogata in fosfor si potasiu. Aceasta va intari radacina ierbii, iar in primavara vei avea iarasi un gazon de invidiat in fata casei.

Reinsamanteaza

Este posibil ca traficul pe anumite portiuni ale curtii sa se fi deteriorat in timpul verii gazonul. Poti sa refaci aceste portiuni de iarba strivita aplicand o sapatura usoara si seminte pentru un nou strat de gazon. Nu face acest lucru daca iarna se anunta calduroasa. Este posibil ca iarba sa incolteasca rapid si sa fie distrusa de primul ger.

Nu calca iarba

Dupa caderea primei zapezi trebuie sa te asiguri ca cei din casa si vizitatorii tai nu navalesc din prima pe gazonul acoperit de zapada. O joaca cu bulgari, facutul unui om de zapada sunt activitati care pot fi facute si altundeva decat pe gazonul din fata casei. Tasarea zapezii distruge in timp stratul de iarba si radacinile acesteia.

Sursa foto: homenewdesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare