Boli si daunatori

#gradina #daunatori #melci #melci gradina #alungare melci

6 moduri inedite de a goni melcii din straturile de flori

Adevarate calamitati aparute in gradina dupa fiecare ploaie, melcii iti dau batai de cap in fiecare an cand vine vorba de protejarea plantelor preferate. Si, desi aplici constant sfatul cu indepartarea lor cale de 25-30 de metri, par sa revina la fel de constant in grupuri si mai mari. Iata mai jos cateva solutii pentru a scapa de invadatorii cu cochilie!

1. Cheama-i la bere!

Nu este nicio gluma! Melcii au un simt olfactiv foarte dezvoltat si o pofta de bere smilara cu a unui munchenez in timpul Oktoberfest-ului. Ingroapa in pamant, pana la marginea superioara, o cupa de bere plina ochi cu acest lichid. Melcii vor simti aroma berii si se vor scufunda in ea. Vor muri, ce-i drept, dar o vor face intr-un mod placut!

2. Pune sare pe ei

Melcii nu suporta sarea, aceasta dizolvand rapid substanta mucilaginoasa pe care isi tarasc corpul. Suna crud, dar are efect garantat. Daca melcii nu au ajuns inca la ghivecele de flori, poti face un amestec de sare si vaselina cu care sa ungi marginea ghivecelor. Niciun melc nu va mai cuteza sa se urce in ghiveci.

3. Gard electric

Poti inconjura rondurile de flori cu sarma de cupru. Substanta folosita de melci pentru deplasarea corpului provoaca un mic arc voltaic la apropierea de cupru. Socurile electrice pun pe fuga nu doar marile mamifere, ci si micutele gastropode.

4. Strat abraziv de protectie

Protejeaza-ti plantele din gradina cu o bariera construita din materiale organice abrazive. Niciunui melc nu ii place sa isi tarasca corpul pe suprafete dure. Sfarama cojile de oua in bucati mici si presara-le in jurul plantelor.

5. Stropeste cu ceaiuri

Pe cat de ahtiati sunt dupa bere, pe atat de mult detesta melcii ceaiurile unor plante aromate. Stropeste plantele cu infuzii de lavanda, begonii sau coacaze. Ceaiul de pelin pare sa aiba acelasi efect asupra lor. Stropirea plantelor trebuie facuta insa foarte des.

6. Cenusa ucigasa

Pastreaza cenusa de lemn rezultata de la ultimul gratar facut cu prietenii. Daca afara este vreme uscata, poti presara cenusa pe langa tulpina plantelor. Va omori cu siguranta melcii.

Sursa foto: redding.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului