Boli si daunatori

#omizi # urechelnite #limacsi #melci #gradina #daunatori gradina

Cei mai mari dusmani ai gradinii! Cum sa scapi de ei in mod natural

Florile tale favorite, fructele sau legumele pot cadea prada insectelor. In orice gradina exista daunatori ce pot afecta culturi intregi. Iata cum poti scapa de cei mai de temut daunatori din gradina ta, apeland la substante naturale.

Limacsi

Limacsii pot ataca culturile de varza, salata dar si alte culturi de legume din gradina ta. Poti scapa foarte repede de acesti daunatori, cu un pahar de bere! Limacsii iubesc berea la fel de mult ca si oamenii si nu vor putea rezista tentatiei. Tot ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceste insecte vicioase este sa-i atragi intr-o capcana mortala. Asaza un pahar in sol, astfel incat marginea acestuia sa fie la acelasi nivel cu solul. Limacsii vor fi atrasi rapid de mirosul acesteia, iar odata ce vor incepe sa bea, isi vor pierde simtul orientarii, cazand in pahar si inecandu-se.

Melci

De melci poti scapa usor, construindu-le un loc in care sa se adaposteasca. Asaza o scandura de lemn natural, sau doua pe sol, la distanta de plantele tale. Melcii vor fi atrasi de locul umbros in care se pot ascunde de pericole. Tot ce trebuie sa faci apoi, este sa-i aduni si sa-i duci la distanta de gradina ta, sau sa-i ineci intr-un pahar cu otet.

Omizi

Fluturii sunt insecte indragite, ce ajuta la polenizarea florilor. Cu toate acestea, omizile distrug culturi intregi de legume si ataca livezile. Aceste insecte nu sunt de dorit in nicio gradina. Poti scapa insa de acestea, fara a apela la chimicale. Tot ce trebuie sa faci este sa aduni omizile cu mana, de pe plantele tale, si sa plantezi printre legumele favorite cimbru si oregano. Aceste ierburi aromatice tin omizile la distanta.

Urechelnite

Aceste insecte inspaimantatoare sunt adevarati daunatori pentru gradina. Pentru a scapa de aceste insecte tot ce trebuie sa faci este sa uzi cateva pagini de ziar pe care apoi sa le rulezi si sa le asezi prin gradina, sau chiar sa inconjori gradina cu acestea. Este foarte important sa faci acest lucru seara si sa lasi ziarele peste noapte in gradina. Dimineata, devreme, urechelnitele, dar si alte insecte daunatoare isi vor cauta un adapost si se vor ascunde in ziarele pregatite de tine.

Dimineata trebuie doar sa aduni ziarele si sa le arzi sau sa le pui intr-un sac din plastic pe care sa-l inchizi foarte bine si sa te asiguri sa nu are nici macar o singura gaura prin care aceste insecte pot evada.

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare