Boli si daunatori

#ciuperca #pomi #pomi fructiferi #boli

Ciuperca pomilor - combatere si tratament

Ciupercile de copac pot provoca pagube insemnate unei gradini . Si asta pentru ca o mare parte din corpul acestora se afla in trunchiul copacului, infundand vasele ce transporta hrana catre frunze. Lastarii afectati se usuca si cad in cele din urma. In plus, ciupercile produc micotoxina, o substanta ce dauneaza dezvoltarii normale a pomilor si arbustilor. Iata cum scapi de aceasta problema:1 Taie ciupercile de pe trunchiul copacilor afectati cu ajutorul unui de gradina. Curata bine zona afectata si strange resturile intr-o punga pe care s-o arunci la gunoi sau s-o arzi ulterior, pentru a preveni raspandirea.

2 Foloseste o perie pentru a intinde var de-a lungul zonei afectate. Acopera cu atentie fisurile din trunchiul copacului pentru a impiedica raspandirea ciupercii.

3 Stropeste pomul cu sulfat de cupru (piatra vanata) sau un  pe care il poti achizitiona de la magazinele de specialitate.

4 Studiaza cu atentie frunzele pentru a vedea daca nu au fost afectate de ciuperca . Este recomandat sa pulverizezi fungicid si la baza si varful frunzelor pentru a preveni raspandirea bolii.

5 Asteapta circa doua saptamani dupa care reexamineaza cu atentie trunchiul si foliajul copacului. Daca vezi ca s-au dezvoltat alte ciuperci aplica din nou fungicid insa numai pe zona afectata.

6 Daca ciuperca a afectat un copac tanar, altoit, sunt sanse minime ca acesta sa poata fi salvat. De aceea, este bine ca altoirea pomilor sa se faca in conditii igienice.

 

  •   2010-11-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Raluca Pascan

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii