Boli si daunatori

#lucrari gradina #plantare legume #gradina #plantare flori #taiere pomi fructiferi #taiere pomi

Readu gradina la viata! Iata ce poti planta in aceasta perioada

Se simte deja mirosul primaverii. Daca nu mai ai rabdare si vrei sa te apuci de gradinarit poti incepe sa cureti ghivecele sau sa pregatesti semintele pentru gazon. Iata si alte activitati de gradinarit pe care le poti face acum.

Curata gradina

Sursa foto: glaciermedia.ca

Aduna frunzele, crengile si gunoaiele ascunse pana acum sub zapada. O grebla iti va usura considerabil munca. Daca nu ai inca una, este momentul perfect pentru a merge la cumparaturi.

Spala ghivecele, curata aleile, ordoneaza magaia si vopseste gardul daca este necesar. Este important sa ai toate uneltele asezate in ordine si sa faci un inventar al acestora pentru a vedea daca iti lipseste ceva sau daca trebuie sa inlocuiesti uneltele vechi.

Ingrijeste arborii si arbustii

Sursa foto: amenajarigradini.net

Pomii fructiferi se planteaza imediat dupa ultimul inghet. Pomii care au cativa ani trebuie tunsi pentru a indeparta crengile uscate si pentru a da forma coroanei.

Tot in aceasta perioada este indicat sa tunzi arbustii ornamentali, pentru a le da forma dorita si a indeparta indeparta ramurile uscsate.

Pregateste solul pentru noile culturi

Dupa ploile si zapezile de peste iarna, solul are de suferit. Accesta trebuie sapat inainte de a incepe procesul de plantare al florilor si legumelor. De asemenea, este indicat adaugi un start de compost sau fertilizator pentru a ajuta plantele sa se dezvolte armonios.

Planteaza flori si legume

Este momentul oportun pentru a planta bulbi de zambile, lalele si sofran.

In gradina de legume poti planta, dupa ultimul inghet, culturi care nu necesita proceduri complicate: ceapa, usturoi, ridichii si salata verde. Sfarsitul lui februarie este perfect pentru plantarea morcovilor, patrunjelului sau mararului.

Este indicat sa plantezi in gradina si cateva ierburi aromatice care sa tina departe daunatorii. Eficiente si usor de intretinut sunt: levantica, busuiocul, cimbrul si salvia. Poti planta insa si limba mielului sau muscata pletoasa.

Gazonul nou plantat trebuie udat zilnic pana incolteste. Un sistem de irigat iti va usura considerabil munca. Acesta trebuie instalat inainte deĀ  planta gazonul.

Sursa foto: jonpadd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului