Boli si daunatori

#scortisoara gradina #utilizare scortisoara #beneficii scortisoara #gradina #scortisoara

Scortisoara, miracol pentru plante! Cum sa o folosesti

 

Doar o lingura de scortisoara are efecte uimitoare asupra plantelor din gradina ta dar si pentru plantele din ghivece. Scortisoara, este un condiment des folosit in prepararea deserturilor si nu numai insa putini stiu cate efecte benefice area aceasta pentru plante!

Stiai ca pudra de scortisoara previne formarea ciupercilor, a rasafurilor si distruge daunatorii? Iata ce alte beneficii are aceasta:

1. Previne formarea ciupercilor

Ciupercile isi pot face cu usurinta prezenta in gradina dar si in ghivece, mai ales daca acestea sunt tinute in exterior. Pentru a scapa de acesti invadatori, tot ce trebuie sa faci este sa presari scortisoara in locurile respective, iar ciupercile vor disparea pentru totdeauna.

2. Alunga furnicile

Scortisoara este remediul excelent pentru alungarea furnicilor. Acest ingredient ieftin poate fi adaugat in gradina, in locul in care furnicile isi fac simtita prezenta. Mirosul acesteia le va alunga rapid pe micile necuvantatoare.

3. Protejeaza plantele de apartament

Plantele de aartament sunt vulnerabile in fata mucegaiului de plante si daunatorilor. Pentru a preveni aparitia acestora presara pe sol scortisoara.

4. Stimuleaza cresterea plantelor

Scortisoara stimuleaza cresterea pantelor si dezvoltarea radacinilor. Adauga la baza plantelor cate o lingura de scortisoara pentru ca acestea sa creasca frumos si armonios.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare