Boli si daunatori

#eliminare buruieni gazon #buruieni gazon #erbicid #ingrijire gazon #gazon

Totul despre eliminarea buruienilor nedorite din gazon – erbicide cu efecte garantate

Atat de multi sunt cei care se confrunta cu problema buruienilor crescute inestetic pe suprafata gazonului. Cand acesta ar trebui sa aiba un aspect deosebit, acestea se inmultesc la momentele cele mai nepotrivite, necesitand deseori eforturi insemnate pentru a fi eliminate complet.

Una dintre cele mai usoare si la indemana modalitati de a combate buruienile care cresc in gazon este erbicidul. Desigur, nu orice tip de substanta este recomandat in acest sens. Specialistii Erbicid.ro recomanda utilizarea acelor produse care nu prezinta risc pentru iarba ce constituie gazonul, adica solutii ce nu contin substante chimice periculoase.

Ceea ce nu stiu multi este ca substantele deseori continute de erbicide au efecte negative asupra gazonului – principalul beneficiar. Este necesara protejarea acestuia in incercarea de a extirpa toate acele buruieni crescute inestetic, iar o masura corespunzatoare de erbicid este indicata a fi utilizata, dupa mentiunile facute de producator.

DICOPUR D – erbicid sistemic

Este vorba despre o substanta activa, recomandata pentru combaterea buruienilor de tip dicotiledonate anuale si perene. Acest erbicid sistemic de tip hormonal este absorbit de frunzele plantelor ce se doreste a fi eliminate.

Continutul activ este transportat catre frunze si radacini, avand rolul de a ridica metabolismul plantelor. Astfel, este favorizata cresterea anormala a celulelor ce influenteaza respiratia si dezvoltarea necorespunzatoare a sistemului radicular al buruienilor. Rezultatele apar in functie de doza de tratament care se aplica, de tipul buruienilor si talia acestora, precum si de conditiile climatice.

DICOPUR D este un erbicid pentru gazon bogat in auxine, substanta ce face de peste 50 de ani posibila combaterea buruienilor nedorite.

Produsul face parte din categoria solutiilor ce se aplica in postemergenta, cand temperaturile sunt potrivite, de preferat peste 15 grade Celsius si combate buruieni precum stirul, loboda, palamida, albastrita, spanacul salbatic, macrisul, rocoina, zarna, susaiul, spalacioasa, pungulita, ridichea salbatica etc.

AMINO Erbicid - erbicid sistemic pentru combaterea dicotiledonatelor sensibile

Acest produs este recomandat pentru combaterea unor buruieni dicotiledonate sensibile, optim de aplicat cand acestea se afla in stadiul de 2 – 4 frunze. Este recomandata utilizarea unei doze de 1 l/ha, postemergent.

Face parte tot din categoria produselor sistemice, care se absorb in plante si radicular si foliar. Actiunea sa se manifesta prin dereglarea proceselor aferente cresterii buruienilor. Atat cele anuale, cat si cele perene sunt combatute, exemple dintre acestea fiind palamida, spanacul salbatic, traista ciobanului, mustarul salbatic, ridichea salbatica, pungulita.

In ceea ce priveste aplicarea, specialistii magazinului online erbicid.ro recomanda respectarea specificatiilor produsului in functie de tipul de suprafata de teren pe care se aplica. Spre exemplu, in cazul cerealelor paioase trebuie realizata atunci cand acestea se afla in faza de infratire. De preferat este ca temperatura aerului sa fie la acel moment intre 10 – 12 grade Celsius, iar apa sa fie in cantitate de 200 – 300 litri pentru un hectar.

Aleg acest tip de erbicid pentru gazon cei care identifica tipurile de buruieni mentionate pe suprafata acestuia si doresc sa le elimine eficient.

Cei care doresc sa afle mai multe detalii cu privire la aplicarea erbicidelor mentionate, dar si sa descopere alte solutii pentru tratarea diverselor probleme ale culturilor pot accesa pagina erbicid.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului