Boli si daunatori

#combatere buruieni #solutii buruieni #buruieni gradina #indepartare buruieni #buruieni #erbicide

Transforma buruienile in amintire! Afla cand este indicat sa aplici erbicidele

Buruienile constituie poate dusmanul cel mai aprig al culturilor tale, acestea putand ataca si chiar distruge plantele. Totusi, erbicidele pot ajuta in inlaturarea acestei probleme, transformand buruienile in simple amintiri. Afla cand este indicat sa le folosesti.

Potrivit specialistilor, este foarte important sa stii cand sa aplici erbicidele, deoarece un uz inadecvat nu va avea efectul scontat si, astfel, risti sa te confrunti cu problema buruienilor si de acum inainte.

Aplicarea preemergenta (direct pe sol)

Aplicarea preemergenta presupune folosirea unor erbicide reziduale, a caror persistenta poate varia. Principalul scop al acestui tip de erbicidare este de a preveni aparitia buruienilor in culturile agricole. De regula, aplicarea preemergenta se efectueaza cu cateva saptamani inainte de dezvoltarea primelor buruieni (in ultimele saptamani de iarna, cu temperaturi mici).

Odata aplicate, erbicidele vor fi absorbite de buruieni, prin intermediul radacinilor sau stolonilor. Astfel, substantele continute de ele vor distruge aceste plante daunatoare inainte ca acestea sa afecteze cultura.

In plus, daca ti-ai propus sa optezi pentru tipul acesta de erbicidare, trebuie sa stii ca ea se poate realiza atat cu incorporare, cat si fara. In cazul primei categorii, este nevoie de erbicide volatile, cele care trec din stare lichida in stare gazoasa. Mai mult, este recomandata aplicarea acestora pe sol uscat, pentru rezultate optime, dearece pot fi fixate mai usor.

Cand vine vorba de aplicarea erbicidelor direct pe sol, acesta din urma trebuie sa fie bine nivelat, asigurant astfel o repartizare optima a erbicidului. Totusi, erbicidarea de acest gen este una toxica, formandu-se o pelicula otravitoare ce poate dura pana la cateva luni.

Aplicarea postemergenta (direct pe plante)

Acest tip de aplicare necesita utilizarea erbicidelor de contact, ce pot avea actiune totala sau selectiva. Acestea ajuta la distrugerea tesuturilor buruienilor si pot inhiba procesele lor de fotosintenza si respiratie.

Totusi, erbicidele trebuie folosite atunci cand planta daunatoare se afla in plin proces de crestere, mai exact cand atinge o inaltime de peste 10 cm.

Foto: dnr.state.il.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului