Boli si daunatori

#cum scapi de buruieni #buruieni gradina #buruieni #boli si daunatori

10 moduri in care poti scapa de buruienile din gradina

Buruienile sunt neplacute in gradina si mereu suntem in cautare de solutii care sa ajute la combaterea acestora. Iata cateva remedii care te-ar putea ajuta in acest sesn.

Praf de copt

In cazul in care cauti un mod simplu si eficient pentru a combate cresterea buruienilor si a ierburilor pe aleile pavate, printre crapaturi si pietre, poti apela la praful de copt. Presara praf de copt pe alei si apoi matura-l pentru a-l introduce in crapaturi.

Inalbitor

Daca buruienile par sa prospere intre dalele si crapaturile din aleile tale, incearca sa torni un pic de inalbitor nediluat peste acestea. Dupa o zi sau doua, le vei scoate pur si simplu si nu vor mai creste.

Apa clocotita

Pentru a scapa de buruienile nedorite de pe alei, sau de cele crescute intre dale si pietre, poti incerca sa torni apa clocotita. Aceasta va combate toate buruienile incapatanate.

Borax

Poti scapa de buruienile care cresc in crapaturile si fisurile de pe aleile pietruite, betonate sau pavate, presarand borax. Acesta le va combate inainte sa aiba timp sa se inradacineze si sa prospere. Daca il vei aplica in jurul fundatiei casei, boraxul tine insectele la distanta. Atentie, insa, este toxic pentru plante.

Peturi si ierbicide

Cand folosesti ierbicide pentru a combate buruienile din gradina, va trebui sa ai grija sa nu ucizi si plantele din jur. Pentru a izola buruiana, taie un pet de 2 litri in jumatate, asaza partea superioara peste buruiana si directioneaza bagheta cu insecticid in deschiderea sticlei. Dupa pulverizare, indeparteaza sticla si treci la urmatoarea tinta.

Resturi de covoare si mulci

Asaza resturi de covoare cu susul in jos si acopera-le cu mulci sau paie pentru a inlatura buruienile de pe alei. Pentru buruienile din gradina, poti folosi doar mulciul din frunze de padure sau paie.

Faina de porumb

Inainte de aparitia buruienilor, aplica o fiertura de faina de porumb, care este formata din 10% azot si actioneaza importiva buruienilor, impiedicand formarea radacinilor acestora. Este important, insa, sa aplici aceasta fiertura pe sol inainte de aparitia buruienilor.

Panza pentru buruieni

Avantajele acestei panze speciale pentru impiedicarea cresterii buruienilor constau in faptul ca dureaza mai mult decat mulciul si sunt foarte eficiente. Asigura-te, insa, ca porii tesaturii sunt suficient de mici pentru a impiedica cresterea buruienilor prin panza. Totodata, aceasta ar trebui sa fie rigida, dar nu fragila si usor de rupt.

Cartoane si hartii

Cartoanele si hartiile blocheaza lumina soarelui si impiedica oxigenul sa ajunga in sol, cea ce va duce la combaterea buruienilor. Pune mai multe straturi de hartii pe sol, sau carton, si stropeste cu apa pentru a-l fixa, apoi acopera cu mulci.

Sare

Buruienile care se dezvolta in crapeturile dalelor de pe alei pot fi greu de eradicat. Sarea, insa, poate face minuni. O solutie salina foarte concentrata - o cana de sare la doua cani de apa - turnata direct pe buruieni, le va ucide in cel mai scurt timp. O alta metoda ar fi sa presari sare direct pe buruieni sau pe iarba nedorita dintre crapaturile aleilor. Stropeste cu apa, sau lasa ploaia sa faca acest lucru in locul tau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului