Boli si daunatori

#boli si daunatori #otet #zahar #flori #gradina

2 alimente utile pentru gradina ta: zaharul si otetul

Pentru gradina ta vei avea nevoie adesea de substante care protejeaza si stimuleaza cresterea plantelor . In loc sa cumperi produse din magazinele de specialitate, poti uneori sa cauti in propria bucatarie solutia pentru problema ta. Alimente precum zaharul si otetul iti sunt de ajutor in gradina .



Zaharul


Zaharul nu este nici pe departe doar un indulcitor util in bucatarie. Acest aliment are multe alte utilizari. Gradinaritul organic este un astfel de exemplu. Gradinaritul organic cu ajutorul zaharului este o metoda adoptata de cei carora nu le plac substantele chimice. Acestea distrug buruienile, insa, odata cu ele, pot sa distruga si microorganisme sau insecte care sunt benefice gradinii.

De aceea, pentru eliminarea buruienilor se apeleaza la zahar. Acesta distruge buruienile, imbogateste solul si hraneste insectele utile. Zaharul se presara pe iarba si se uda cu aspersoane sau furtunul de gradina.

In acelasi fel, zaharul se imprastie pe solul gradinii atunci cand plantele prezinta noduri urate la radacini. Nematodele sunt niste viermi care ataca radacinile plantelor si cauzeaza aceste noduri. Plantele atacate de acesti paraziti arata bolnave, insa poti scapa de problema folosind 2 kg de zahar la 25 de metri patrati de gradina. Microorganismele care se hranesc cu zaharul din sol cresc materia organica si elimina nematodele.

Cand tai flori din gradina, le poti pastra proaspete vreme indelungata daca le pui intr-o solutie de apa, zahar, suc de lamaie si inalbitor. Aceasta solutie impiedica dezvoltarea bacteriilor care duce la putrezirea florii.

Scapa de viespile din gradina printr-o capcana pe baza de zahar. Fierbe 50 gr zahar in putina apa, pentru a obtine o solutie lipicioasa. Aseaza compozitia in borcane sau recipiente deschise, in gradina. Viespile vor fi atrase de solutia duce si vor fi blocate in ea.


Otetul


Otetul poate fi folosit in gradina in numeroase feluri. Otetul ajuta la cresterea aciditatii solului. Pune o caa de otet la 4 litri de apa si uda plantele care au nevoie de un sol acid, precum gardeniile, azaleele sau rododendronul. Otetul elibereaza fier in sol, iar acesta este folosit de plante pentru a se dezvolta. Distruge buruienile din gradina pulverizandu-le cu otet. Acestea se vor ofili si vor muri.

Firele de iarba nedorite care cresc pe aleile gradinei pot fi eliminate tot cu otet. Mururoaiele de furnici pot fi distruse daca torni peste ele otet alb distilat. Inlatura melcii din gradina folosind o solutie facuta din o parte apa si o parte otet alb distilat.

De asemenea, otetul iti poate fi de folos pentru curatarea si dezinfectarea mobilei de gradina din plastic. Foloseste o lingura de otet distilat la 4 litri de apa si curata murdaria de pe mobilier. Daca iti patezi mainile de la sucul de zmeura din gradina, spala-te cu otet distilat si vei scapa de pete.

Daca in gradina ta exista un loc special amenajat pentru copii, cu nisip, zona poate fi atractiva pentru pisici. Tine-le la distanta de nisip stropind locul cu otet alb distilat.

Ghivecele de plante patate, din sticla sau plastic, pot fi curatate daca se inmoaie o ora intr-un recipient cu o solutie dintr-o parte apa si o parte otet alb distilat.

Daca ai o fantana de gradina, scufunda pompa in otet distilat pentru a scoate depozitele de minerale de pe aceasta.

Sursa foto: asia.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului