Boli si daunatori

#combatere daunatroi #daunatori gradina #daunatori plante #daunatori

3 daunatori comuni in gradina de primavara. Iata cum va trebui sa iti protejezi plantele!

Primavara este sezonul in care vegetatia revine la viata, insa, din pacate, acelasi lucru se intampla si cu daunatorii plantelor. Din fericire, pentru multi dintre acestia se gaseste rapid ac de cojocul lor. Iata ce iti ameninta gradina de langa casa si masurile pe care va trebui sa le iei!

1. Musca de ceapa

Sursa foto: photos.boldsky.com

In latina poarta numele de Delia Antiqua, insa in popor este cunoscuta drept "Musca de ceapa". Larvele acesteia ataca culturile timpurii de ceapa, distrugandu-le in totalitate. O solutie simpla si utila de combatere a acestor daunatori este sa plantezi printre rasadurile de ceapa, ierburi aromatice precum: patrunjel, morcov, busuioc sau telina. Mirosul acestora vor goni rapid musculitele.

O alta cale de a stopa invazia mustelor de ceapa este oparirea arpagicului timp de 5-10 minute in apa cu temperatura de 55-60 de grade celsius. Lasa-l api sa se usuce complet inainte de plantare. Cenusa de lemn ajuta de asemenea, la alungarea mustelor de ceapa daca este presarata pe rasadurile proaspat amenajate.

Sursa foto principala: sheknows.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului