Boli si daunatori

#otet in gradina #daunatori #erbicid #otet

6 moduri de a utiliza otetul in gradina

Otetul are multe avantaje. Pe langa faptul ca este folosit in bucatarie, dar si la curatenia din casa, serveste si la ingrijirea plantelor de gradina.

Proprietatile otetului, prezent in majoritatea caselor, il fac o optiune buna cand vine vorba de evitarea daunatorilor si de a ajuta plantele sa creasca.

6 moduri de a utiliza otetul in gradina

1. Ca erbicid

Principala calitate a otetului este aciditatea. Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de acid acetic, care provoaca reactii chimice atunci cand intra in contact cu tesuturile plantelor.
Insa trebuie clarificat faptul ca efectul sau se manifesta pe termen scurt si nu va fi la fel de eficient ca saparea cu alte produse sau chiar manual. Dar poate fi util pentru indepartarea ierburile mici, cum ar fi cele care cresc la imbinarea dalelor.

2. Ca antifungic

La fel cum este bun pentru eliminarea buruienilor, utilizarea otetului in gradina te ajuta sa scapi de ciupercile de pe plante.
Efectul sau este similar cu cel al bicarbonatului de sodiu: in timp ce creste pH-ul si genereaza un mediu alcalin care impiedica proliferarea ciupercii, otetul il coboara si formeaza un mediu acid, de asemenea, nefavorabil pentru ele.

Cum sa-l folosesti? O lingura de otet trebuie diluata in doi litri de apa, apoi aplici solutia pe frunze de doua ori pe saptamana si dupa fiecare perioada ploioasa.

3. Face solul mai acid

Otetul scade pH-ul mediului care il contine. In acest caz, va fi folosit pentru a face solul mai acid. Pentru aceasta, nu trebuie decat sa combini o ceasca de otet cu 2 litri de apa si sa intinzi solutia pe pamant.
Aceasta procedura poate oferi doua avantaje: in primul rand, ajuta la cresterea plantelor precum azalee, trandafiri, lavanda, afine si gardenii, care au nevoie de soluri acide. De asemenea, va ajuta pamantul sa elibereze fier, un mineral foarte benefic pentru plante.

4. Alunga furnicile

Daca au aparut furnici in gradina ta, poti utiliza otet pentru a scapa de ele. Trebuie doar sa pulverizezi otet nediluat peste furnici, timp de cateva zile. Incet-incet, incep sa se indeparteze de acolo. De asemenea, functioneaza si cu melcii care iti pot ataca plantele. Asa ca poti pulveriza otet pe frunze.
Poti face face acest lucru si in alte spatii din casa, deoarece otetul este recunoscut ca un insecticid natural.

5. Ingrasamant pentru plantele din ghiveci

Otetul te poate ajuta sa ai plante mai sanatoase si in ghivece. Combina doua linguri de otet de mere cu trei litri de apa si uda solul din ghiveci cu acest preparat.

6. Vitalizeaza florile din vaza

Daca iti place sa decorezi casa cu vaze cu flori, otetul te poate ajuta, iar acestea vor rezista mai mult. Este nevoie sa amesteci doua linguri de acest lichid, cu doua de zahar intr-un litru de apa.
Apoi toarna acest amestec in vaza si pune florile. La fiecare 5 zile, taie tulpinile florilor si schimba solutia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului