Boli si daunatori

#accesorii gradinarit #insecte gradina #indepartare insecte

Accesorii de gradina impotriva insectelor

Insectele nedorite din gradina, curte sau terasa pot fi indepartate cu ajutorul unor dispozitive speciale. Acestea se instaleaza in aer liber si au fie rol de capcane, fie descurajeaza insectele sa se apropie.

Iata in continuare cateva produse care pot fi folosite in aer liber impotriva insectelor:
 

Lanterna impotriva insectelor


Lanterna de gradina este dotata cu neon pentru atragerea insectelor nedorite spre o plasa cu voltaj mare. Lanterna se poate instala in gradina, pe terasa, pe balcon etc. Aparatul este portabil si functioneaza cu baterie sau poate fi conectat la reteaua electrica. Un astfel de accesoriu de gradina costa in jur de 150 lei.
 

Capace pentru viespi


Viespile sunt insecte neplacute, de care atat adultii, cat si copiii se feresc in gradina. Pentru ca acestea sa nu te mai deranjeze poti folosi capcane umplute cu o solutie dulce. Se foloseste, de obicei, o combinatie de zahar si otet. Viespile sunt atrase inauntru, fiind impiedicate sa mai iasa ca urmare a formei dispozitivului. Capacele pentru viespi costa in jur de 50 lei. Accesoriul este dotat cu un maner pentru a putea fi suspendat.
 

Senzor cu ultrasunete impotriva insectelor


Unul dintre accesoriile impotriva insectelor este aparatul cu senzor si ultrasunete. Acesta poate fi instalat in locul dorit in gradina fara sa fie nevoie sa se foloseasca substante nocive. Pretul unui astfel de produs este de 180 lei.
 

Aparat impotriva tantarilor


Placerea petrecerii timpului in gradina este umbrita de prezenta tantarilor. Pentru a rezolva aceasta problema se poate folosi un aparat cu led si senzori. Dispozitivul emite o lumina UVA care atrage tantarii spre o grila interna electrica. Produsul costa in jur de 70 lei.
 

Banda aucolanta pentru protectia copacilor


Omizile, furnicile si celelalte insecte daunatoare pentru copaci pot fi inlaturate cu o banda autocolanta. Aceasta se aseaza la baza copacilor, ferindu-i de invazia de insecte. Lungimea unui rulou de banda autocolanta este de 2 metri. Produsul costa aproximativ 70 lei.
 

Dispozitiv mobil impotriva insectelor


Pentru a indeparta insectele din cort, rulota, din casa de vacanta sau foisor se poate folosi un dispozitiv mobil. Acesta are unn efect indelungat de pana la 40 de nopti, cu o durata de functionare de 8 ore. Aparatul este prevazut cu o pastila cu substanta activa. Pastila se poate inlocui cu usurinta.
 

Lampa solara impotriva insectelor


Lampa solara de gradina atrage si distruge insectele nedorite precum moliile, tantarii, mustele etc. Lampa dispune de leduri de intensitate ridicata, baterie solara, acumulator schimbabil si este fara fir. Aparatul functioneaza continuu pana la 8 ore si este rezistent la intemperii. Dispozitivul are cuplare si decuplare automata, astfel incat se incarca ziua si functioneaza noaptea. Lampa solara poate fi montata pe perete sau infipta in pamant. Produsul costa in jur de 50 lei.

Betisoare anti-insecte

Foloseste betisoare pentru combaterea insectelor de pe plante si arbusti, atat in casa, cat si in balcon sau gradina. Produsul elimina afide, musculite albe, paduchi testosi, tripsii etc. Perioada de actionare este de 12 saptamani.

Sursa foto : oecos.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului