Boli si daunatori

#aparat anti tantari #plante anti tantari #spray anti tantari #produse anti tantari

Cele mai bune produse anti tantari. Pregateste-te pentru sezonul estival

Sezonul estival nu vine doar cu mult soare si vacante, ci si cu insecte care ne dau mari batai de cap. Tantarii sunt un cosmar in zilele toride de vara, asa ca este timpul sa te pregatesti cu produse anti tantari care sa te protejeze de intepaturile acestor insecte atat de enervante.

 

Produse anti tantari exterior: cum te protejezi daca vrei sa stai la terasa

Produsele anti tantari pentru exterior se gasesc intr-o gama foarte variata. Astfel, daca vrei sa petreci mai mult timp la terasa in zilele de vara sau in curtea casei, atunci trebuie sa iei cateva masuri pentru a te proteja de intepaturile acestor insecte, care nu iti vor da pace.

Poti sa scapi de tantari, muste sau alte insecte atunci cand stai la terasa sau in balcon cu ajutorul unor produse anti tantari special create pentru exterior.

Printre cele mai bune aparate anti tantari pentru exterior se numara cele care emit lumina ultravioleta (UV). Neoanele sunt inconjurate de un grilaj metalic aflat sub tensiune, care electrocuteaza insectele. Aceasta solutie anti tantari pentru exterior este una sigura pentru copii sau animale de companie. Prezinta o siguranta pentru scurtcircuit, iar grilajul electric se afla in interiorul unei carcase metalice, de siguranta, ce nu este sub tensiune electrica.

produse anti tantari

Aceste aparate sunt cea mai buna solutie anti tantari gradina, terasa sau balcon. Ele trebuie montate suspendat, astfel incat radiatia lampilor UV sa acopere o suprafata maxima. Este recomandata montarea aparatului la o inaltime de 1.5 – 2 m, aceasta fiind inaltimea la care insectele zboara. Alimentarea se face la 220V.

Aceste aparate anti insecte profesionale sunt o investitie buna, pentru ca pot fi folosite pe toata durata anului. Este indicat sa fie instalate intr-un loc ferit de lumina, nu in dreptul usilor si ferestrelor, sau sub lampi si lustre, deoarece le poate scadea eficienta. Atentie! Aparatul nu trebuie sa intre in contact cu apa. Ele pot fi folosite atat in interior, cat si in exterior, in gradina, pe terase, in restaurante si baruri, cluburi, pe balcon, in spatii de lucru, magazine, carmangerii, macelarii, oriunde e nevoie de protectie impotriva insectelor si nu se doreste utilizarea insecticidelor. Materialul din care este confectionat grilajul de inalta tensiune este inoxidabil.

Plante anti tantari pe care le poti planta in gradina sau pe terasa

Pentru a alunga aceste insecte, poti planta in gradina si plante anti tantari. Acestea pot fi plantate direct in gradina sau in ghivece pentru terasa si sunt o solutie anti tantari pentru exterior perfecta, mai ales ca ele iti vor infrumuseta spatiul in care te relaxezi.

Citronella este o planta asiatica, cunoscuta pentru calitatile sale de a respinge tantarii. O poti planta in gradina, dar este o planta anti tantari pentru terasa ideala, mai ales ca se poate planta in ghiveci, cu conditia sa aiba foarte mult soare. Frunzele citronellei sunt subtiri si pot creste inalte de un metru. De asemenea, din frunzele acestei plante poti prepara un spray anti tantari foarte eficient. Pune la macerat cateva frunze maruntite in 70 de mililitri alcool pur si 30 de mililitri apa distilata. Pune solutia intr-o sticla cu atomizor si agit-o zilnic. Adauga in ea si 70 de mililitri de glicerina pura si pulverizeaza pe piele atunci cand stai mai mult timp afara in gradina sau pe terasa.

O alta planta anti tantari pentru terasa sau gradina este aloe vera. Este respingatoare pentru insecte, mai ales pentru tantari. O poti planta in gradina, insa creste foarte bine si in ghiveci. In plus, sucul pe care il contin frunzele poate inlocui cu succes orice dezinfectant pentru rani.

Daca adori aroma de rozmarin, trebuie sa stii ca acest condiment este perfect si pentru alungarea tantarilor. Are un miros puternic, care respinge insectele. In plus, este un condiment foarte folosit in bucatarie, asa ca merita sa il plantezi si sa il tii cat mai aproape de tine.

produse anti tantari

Solutii anti tantari copii

Copiii sunt foarte sensibili la intepaturile insectelor. Ideal ar fi sa folosesti in sezonul estival solutii anti tantari ecologice pentru cei mici.

Printre cele mai cunoscute solutii anti tantari copii se numara busuiocul. Asadar, pune la ferestrele casei ghivece cu aceasta planta pentru a impiedieca intrarea acestor insecte. Pentru a evita intepaturile tantarilor, evita sa speli copilul cu sapunuri si geluri cu miros intens si uita de parfum, deoarece aceste mirosuri atrag tantarii si alte insecte.

In cazul in care nu vrei sa folosesti un aparat anti tantari sau o lampa anti tantari pentru a feri copiii de intepaturile acestor insecte, poti sa prepara solutii speciale pe care sa le pulverizezi pe pielea copilului inainte de a iesi din casa. Printre cele mai folosite ingrediente pentru prepararea acestor solutii se numara eucaliptul, arborele de ceai, lamaia, citronella, lavanda, menta sau rozmarinul.

produse anti tantari

Reteta solutie anti tantari pentru copii

Ingrediente:

  • apa;
  • apa de Hamamelis;
  • 15 de picaturi de ulei esential de menta, lavanda sau lemongrass.

Amesteca 2 parti egale de apa, respectiv apa de Hamamelis pentru un recipient de tip spray cu volumul de 240ml sau 300ml si adauga 15 picaturi de ulei esential din cele 3 mentionate. Pulverizeaza mainile si picioarele micutului inainte de a iesi din casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului