Boli si daunatori

#scapa de daunatori # solutii naturale #unelte gradinarit #eliminare daunatori gradina #ecoroute

Coropisnitele ti-au invadat gradina? Cum poti scapa de ele in mod natural

 

Coropisnitele fac adevarate ravagii in gradina. Aceste insecte daunatoare se hranesc cu numerose legume si chiar fructe, distrugand recolte intergi si pot produce pagube foarte mari atat in gradini sau pe camp, cat si in sere si solarii.

Este foarte usor sa-ti dai seama daca gradina ti-a fost invadata de coropisnite. aceste insecte sapa galerii subterane, cu iesiri destul de dese la suprafata, sub forma unor mici musuroaie. In momentul in care uzi gradina si apa le invadeaza galeriile, aceste insecte ies la suprafata.

Un alt indiciu este ofilirea plantelor din gradina. Ofilirea are loc deoarece coropisnitele ataca radacinile plantelor.

Cum sa scapi de coropisnite fara sa apelezi la chimicale

Capcana cu miere

Pentru a scapa de coropisnite poti plasa o capcana cu miere. Sapa o mica groapa in pmant si adauga in aceasta un pahar incapator. Marginea paharului trebuie sa fie la nivelul solului. Umple aproximativ ¼ din pahar cu miere. Coropisnetele vor fi atrase de mirosul de miere si vor cadea in capcana din care nu vor mai putea iesi.

Coji de oua cu ulei

O alta solutie simpla si la indemana oricui este o capcana mortala din coji de oua si ulei de floarea soarelui. Piseaza cojile de oua foarte bine si amesteca-le cu ulei de floarea soarelui. Pune subtanta obtinuta in jurul gaurilor provocate de coropisnite, dar si in locurile in care vrei sa plantezi noi recolte pe care nu vei sa invadatorii acestia sa le distruga. Coropisnitele vor fi atrase se mirosul putenic provocat de amestcul de coji de oua cu ulei, si odata ce vor manca din acesta, vor muri.

Slolutie pe baza de sapun

Cea mai simpla metoda este creearea unei solutii pe baza de sapun. Solutia se prepara adaugand 4 linguri de sapun lichid (sau detergent d e vase) la doi litri de apa. Toarna aproximativ 1-2 litri din aceasta solutie direct in gaura musuroiului de coropisnita si asteapta ca acestea sa iasa afara. Dupa aceea, trebuie doar sa le prinzi si sa scapi de ele. 

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului