Boli si daunatori

#ciuperca #pomi #pomi fructiferi #boli

Ciuperca pomilor - combatere si tratament

Ciupercile de copac pot provoca pagube insemnate unei gradini . Si asta pentru ca o mare parte din corpul acestora se afla in trunchiul copacului, infundand vasele ce transporta hrana catre frunze. Lastarii afectati se usuca si cad in cele din urma. In plus, ciupercile produc micotoxina, o substanta ce dauneaza dezvoltarii normale a pomilor si arbustilor. Iata cum scapi de aceasta problema:



1 Taie ciupercile de pe trunchiul copacilor afectati cu ajutorul unui de gradina. Curata bine zona afectata si strange resturile intr-o punga pe care s-o arunci la gunoi sau s-o arzi ulterior, pentru a preveni raspandirea.

2 Foloseste o perie pentru a intinde var de-a lungul zonei afectate. Acopera cu atentie fisurile din trunchiul copacului pentru a impiedica raspandirea ciupercii.

3 Stropeste pomul cu sulfat de cupru (piatra vanata) sau un  pe care il poti achizitiona de la magazinele de specialitate.

4 Studiaza cu atentie frunzele pentru a vedea daca nu au fost afectate de ciuperca . Este recomandat sa pulverizezi fungicid si la baza si varful frunzelor pentru a preveni raspandirea bolii.

5 Asteapta circa doua saptamani dupa care reexamineaza cu atentie trunchiul si foliajul copacului. Daca vezi ca s-au dezvoltat alte ciuperci aplica din nou fungicid insa numai pe zona afectata.

6 Daca ciuperca a afectat un copac tanar, altoit, sunt sanse minime ca acesta sa poata fi salvat. De aceea, este bine ca altoirea pomilor sa se faca in conditii igienice.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului