Boli si daunatori

#ierbicide #sfaturi gradinarit #insecticide #detergent de vase

Inlocuieste irebicidele si insecticidele cu detergent de vase

Detergentul de vase poate face adevarate minuni in gradina! Te scapa de buruienile nedorite dar si de daunatori. Nu te-am convins inca? Iata trei moduri in care poti intrebuinta detergentul de vase in gradina!

1. Indeparteaza buruienile

Daca doresti sa indepatezi rapid buruienile, fara a fi nevoie sa plivesti si fara a folosi ierbicide, poti apela cu incredere la detegentul de vase. In plus, acesta este mai putin daunator mediului, comparativ cu iebicidele.

Tot ce trebuie sa faci este sa prepari o solutie din: 1 lingurita detergent lichid de vase, 250 grame sare si 5 litri de otet alb. Pulverizeaza solutia cu ajutoul unei pompe pe zonele afectate de buruieni, avand grija sa nu stopesti si legumele sau florile.

2. Scapa de furnici

O metoda eficienta pentru a scapa de furnicile de langa casa este sa prepari o solutie formata din 250 ml apa, 250 ml otet si o linguita detegent lichid pentru vase. Pulverizeaza solutia in zonele afectate iar acestea vor pleca imediat. Va trebui insa sa repeti pocedeul dupa fiecare ploaie, sau cand observi ca furnicile reapar.

3. Tine afidele la distanta

Afidele afecteaza majoritatea plantelor de gradina, dar si pe cele de apartament. Din fericire poti scapa rapid de ele daca aplici o solutie de apa cu detergent lichid de vase.

Umple o galeata cu apa calda si adauga 3 linguite de detergent lichid de vase, amesteca foate bine apoi, cu ajutorul unui pulverizator, stopeste plantele atat pe partea inferioara a frunzelor, cat si pe cea superioara.

Asteapta trei-patru ore pantru a-si face efectul apoi clateste plantele cu apa curata. Plantele de apatament pot fi bagate sub dus, in timp ce plantele de gradina pot fi clatite cu ajutorul unui futun. Aceasta operatiune este necesara, intrucat plantele se pot usca daca sunt lasate sa stea in bataia soarelui cu detergentul pe frunze.

Sursa foto: gardeningknowhow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului