Boli si daunatori

#pasari #gradina #daunatori #daunatori gradina #pasari salbatice

Invata cum sa tii departe de gradina ta pasarile salbatice

Pasarile sunt o binecuvantare pentru gradina, insa daca ciorile, spre exemplu, iti distrug plantele ori devoreaza fructele din pomi trebuie sa iei masuri urgente. Iata cum le poti tine cat mai departe de curtea ta:

Plasa de protectie

Acopera straturile de capsune sau de zmeura cu o plasa de protectie montata pe un cadru. Plasa trebuie sa aiba ochiurile suficient de mari pentru a lasa lumina sa patrunda fara sa sufoce plantele, dar si sa nu lase pasarile sa ajunga la micutele fructe care cu siguranta abia astepti sa se coaca pentru a le putea culege. Daca nu ai o gradina prea mare, poti realiza un cort din plasa in V cu ajutorul caruia sa acoperi plantele.

Aparate cu ultrasunete

Daca nu ai in curte si pasari domestice, un aparat care emite ultrasunete va tine departe de gradina ta toate pasarile nedorite. Pe piata exista o multime de modele, trebuie doar sa il alegi pe cel potrivit nevoilor tale. Poti merge si mai departe. Exista pe piata aparate care emit sunete asemanatoare pasarilor de prada care vor speria chiar si cele mai indranzete ciori.

Sperietori

Iti amintesti cu siguranta celebrele sperietori realizate din carpe. Nu e cazul sa instalezi una si in curtea ta pentru ca s-ar putea sa nu arata prea bine. E suficient sa inalti cateva baloane colorate ramase de la petrecerea de Halloween a celui mic si nicio pasare nu se va mai apropia de legumele din curtea ta.

"Tesatura" din sfori

Traseaza cateva randuri de sfoara dintr-un colt in altul al gradinii. Pasarile se vor teme sa nu se loveasca de ele asa ca nu vor mai cobori printre plante.

Casa neprietenoasa

Asigura-te ca pasarile nu isi vor face cuib la streasina casei tale sau in pod. Cu cat casa ta e mai putin prietenoasa, cu atat pasarile vor sta departe de ea si, implicit, de gradina ta de legume. Poti utiliza benzi anti-adapostire sau bucle mari de sarma, ori chiar chimicale care sa le indeparteze.

Nu uita totusi ca pasarile au o mare calitate. Ele se hranesc cu omizi, melci sau viermi care ataca plantele si culturile din gradina, asadar ar putea sa iti faca si un serviciu, nu doar sa iti provoace pagube.

Sursa foto: lopezislandkitchengardens.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului