Boli si daunatori

# scapa de capusa # remedii capuse #capuse

Remedii naturale contra capuselor din curte

Vara este sezonul in care capusele isi fac aparitia, iar riscul sa fii muscat de aceste insecte este foarte mare, mai ales daca petreci timp in aer liber, la picnicuri. Pentru a scapa de capuse poti folosi insa niste remedii naturale.

 

In general, capusele nu suporta lavanda, menta, rozmarinul, galbenele si salvia. De asemenea, pentru a tine departe aceste insecte, poti folosi solutii in casa din apa si ulei de eucalipt sau apa si usturoi, ori apa si lamaie.

O solutie din 20 de picaturi de ulei de eucalipt in 120 ml de apa se poate aplica pe haine, pantofi, pe blana animalelor si va tine departe capusele.

Pentru a stropi iarba poti face o solutie din 30 de grame de usturoi tocat si pusa in 250 ml de apa. Se aplica o data la 4 zile, pentru 7 saptamani si va omora si capusele adulte, dar si ouale. Atentie, nu aplica solutia cu usturoi peste cele 7 saptamani deoarece prea multa va arde iarba.

Lamaile pot tine si ele departe capuselor. Taie doua lamai si pune-le in jumatate de litru de apa. Lasa-le sa clocoteasca doua minute, apoi pot fierbe o ora. Amestecul se pulverizeaza prin curte sau pe blana animalelor de companie, se arata pe cumsa.ro.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului