-
Legume si fructe
Incepe recoltarea cepei timpurii, insamantata in toamna anului trecut.
Rosiile care incep sa se maneze pot fi salvate prin ruperea regulata a frunzelor si indepartarea fructelor stricate.
Se vor indeparta fructele cele mai mici ale pomilor fructiferi si cele care nu s-au dezvoltat normal pentru a stimula fructele ramase sa creasca si sa se coaca.
Taie noile mladite de vita de vie pana la nivelul celei de a patra frunza; in cazul strugurilor cu boabe mari se vor inlatura jumatate din ciochini pentru a-i ajuta pe cei ramasi sa se dezvolte.
Salatele, ridichile mici si mari, mazarea, guliile, cartofii timpurii, busuiocul si maghiranul sunt gata de recoltat.
Uda din abundenta straturile de legume; pentru o recolta buna umiditatea solului trebuie sa fie uniforma.
Controleaza cu regularitate razoarele capsunilor pentru a observa daca nu au aparut buruieni.
Ciresele coapte (colorate, carnoase si dulci) se culeg cu codita pentru a nu se altera.
Prunele timpurii sunt coapte si pot fi culese cand fructele sanatoase incep sa cada singure.
Taie vlastarii pomilor fructiferi care au aparut dupa toaletarea din timpul iernii; cu cat aparitia lor este mai abundenta, cu atat absorb mai multa apa si substante nutritive, afectand fructele.
Seamana ridichi mari de iarna si varza chinezeasca.
Uda telina regulat, mai ales daca sunt temperaturi ridicate.