Apa de ploaie este benefica pentru orice gradina, dar si pentru plantele de apartament. Profita de fiecare zi ploioasa si colecteaza apa atat de necesara plantelor tale.

Colecteaza apa de ploaie

Apa de ploaie este considerata a fi unul dintre cele mai curate tipuri de apa, deoarece nu contine calcar si alte saruri. In zilele ploioase este bine sa colectezi apa pluviala in recipiente mari, cum ar fi butoaiele. Acestea pot fi plasate fie sub jgheaburi, fie intr-o zona in care apa de ploaie se scurge in cantitati mari.

Cand butoiul s-a umplut acopera-l cu un capac si depoziteaza-l intr-un loc intunecos si racoros cum ar fi magazia sau pivnita. Foloseste apoi apa de ploaie colectata pentru a uda plantele din gradina in zilele secetoase. In acest fel nu doar ca vei face economie insa vei oberva ca plantele se vor dezolta armonios si vor fi mult mai sanatoase.

Avantajul colectarii apei de ploaie

Daca nu ai un sistem de irigatie in gradina, in lunile secetoase plantele tale pot avea de suferit din cauza lipsei apei. In prezent, apa este scumpa, fie ca o iei de la robinet, fie ca o iei dintr-o fantana cu hidrofor. In schimb, apa de ploaie este gratis si poti uda cu ea plantele din gradina cand ai nevoie.

Daca ai insa o gradina foarte mare si nu ai sanse sa strangi suficienta apa pentru a uda toate plantele, foloseste apa de ploaie doar pentru cele mai sensibile.

Sursa foto: popularmechanics.com

  •   2016-04-20
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului