Do it yourself

#fierbere oua #gradina #apa #oua

Apa in care fierbi ouale, benefica pentru plante

Apa in care fierb ouale este extrem de benefica plantelor. Putini sunt insa cei care stiu acest lucru, de cele mai multe ori aceasta apa fiind aruncata.

A arunca aceasta apa este o greseala imensa pe care nu trebuie sa o mai repeti. Apa in care au fiert ouale contine calciu organic care ajuta la intarirea radacinilor plantei. De asemenea, in timp ce apa fierbe, coaja de ou elibereaza saruri minerale, atat de necesare solului.

Pentru a beneficia din plin de proprietatile minunate ale apei in care au fiert ouale, este indicat sa uzi plantele cel putin o data pe luna cu aceasta apa, insa nu inainte de a o lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Nu o pastra insa mai mult de o zi, dupa ce ai fiert ouale in ea.

Cojile de ou, la fel de benefice

Si cojile de ou sunt benefice pentru gradina, cu conditia sa nu fie vorba despre ouale de Paste, vopsite cu substante chimicale. Iata cum le poti utiliza:

  • Cojile de ou pot fi adaugate cu succes in prepararea compostului.
  • Le poti folosi si ca ingrasamant pentru rosii, vinete sau ardei, insa dupa ce le pisezi foarte fin. Calciul din cojile de oua va proteja sanatatea plantelor, evitand degradarea acestora.
  • Cojile de oua pot fi folosite cu succes si pentru a scapa de daunatori preum melcii sau omizile. Tot ce trebuie sa faci este sa pisezi cojile de oua si sa le introduci in sol, in preajma plantelor pe care vrei sa le protejezi. Pentru a scapa de melci, presara in jurul plantelor bucati de coji de oua.

Sursa foto: lifehacker.com

  •   2017-04-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii