Do it yourself

# gradina afectata de grindina #caderi de grindina #grindina #gradina

Ce trebuie sa faci daca gradina ti-a fost afectata de grindina

Grindina este un fenomen meteo periculos pentru agricultura. Aceasta provoaca multe pagube, mai ales ca, de cele mai multe ori, este insotita de vant puternic ce culca plantele la pamant. Iata ce trebuie sa faci daca gradina ta a fost afectata de grindina.

 

Aplica fungicide

In gradina cu legume este important sa aplici fungicide pe plantele afectate de grindina. Si pomii fructiferi, vita-de-vie si arbustii trebuie tratati cu fungicide. In acest fel plantele tale nu vor fi afectate de boli, acestea fiind foarte vulnerabile in fata bolilor, dupa ce au fost afectate de grindina.

Aplica fertilizant

In cazul plantelor perene este recomandat sa aplici un ferilizant cu o concentratie mica de nitrogen, pentru a le revigora.

Culege legumele afectate

Verifica toate plantele si culege toate legumele care au fost afectate de grindina. In caz contrar acestea se vor strica si vor afecta toata planta. Daca vei culege legumele afectate, sansele ca planta sa-si revina din nou sunt foarte mari.

Indeparteaza plantele ce nu au sanse de recuperare

Plantele care au fost foarte afectate de grindina si vijelii trebuie indepartate complet. Daca nu mai au sanse de recuperare aceste vor deveni un focar de indectii pentru restul plantelor din gradina ta. Daca doresti poti folosi plantele moarte pentru prepararea compostului.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului