Do it yourself

# construirea unei vetre #constructie vatra #vatra #diy #proicte diy

Cum sa construiesti o vatra pentru gradina ta

Finalul de saptamana este perfect pentru a creea o vatra in gradina, in jurul careia sa stai in serile reci de toamna si chiar de iarna, alaturi de familie si prieteni. Nu este deloc dificil sa o construiesti singur si nici scump.

Ai nevoie de:

  • caramizi din granit (pot fi si din beton)
  • un inel de otel
  • mortar
  • pietris

Alege locul in care urmeaza sa construiesti vatra si asaza un rand de caramizi in forma de inel, in locul in care urmeaza sa construiesti vatra. Marcheaza apoi locul, prin exterior, cu ajutorul unei lopeti, sau a unor bete.

Indeparteaza caramizile si sapa locul respectiv pentru a obtine o groapa de 30 de cm inaltime. Pe marginea gropii, este necesara saparea unui sant de 15 cm inaltime, care sa aiba latimea unei caramizi din granit.

Santul se va umple cu pietris, ce va fi apoi foarte bine tasat. Aceasta este baza vatrei. Dasupra santului se va aseza un rand de caramizi ce se lipesc intre ele cu mortar. Cu ajutorul unui boloboc asigura-te ca acestea sunt perfect aliniate si nu este una mai scunda si una mai inalta.

Adauga un strat de adeziv si continua cu randul urmator de caramizi. Cand ai terminat de adaugat caramizile, umple vatra cu un strat de pietris de 10-15 cm inaltime. Taseaza bine pietrisul pentru a fi perfect asezat.

Adauga ultimul strat de caramizi, si asaza inelul de otel in jurul acesteia, pe interior. Fixeaza cercul cu ajutorul mortarului.

La final, decoreaza marginea vetrei cu ajutorul unui strat de pietre subtiri, care sa-i ofere un aspect rustic.

Surse foto: thisoldhouse.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului