Do it yourself

#cum scapi de cuibul de viespi #strasina casei #cuib de viespi #viespi #albine #gradina

Cum sa scapi de cuiburile de viespi din gradina sau de la strasina casei

Prezenta unui cuib de viespi sau de albine salbatice, in gradina sau la strasina casei, este un real pericol pentru cei care locuiesc acolo, dar si in vecinatate. Insectele pot deveni agresive daca li se pare ca sunt amenintate. De aceea este indicat sa scapi cat mai repede de cuibuile viespilor sau ale albinelor.

Masuri de siguranta

Inainte de a porni la "atac" asigura-te ca acestea nu te pot ciupi. Imbraca-te cu blugi sau pantaloni foarte grosi, prin care acul acestora nu poate trece si poarta un hanorac foarte sau geaca de iarna. Poarta si manusi din cuciuc.

Acopera-ti capul cu o palarie si adauga o bucata mare de tifon care sa-ti acopera intreaga fata si sa ajunga pana la umeri, in jurul palariei. Asigura-te ca este la distanta de piele si ca nu pot patrunde in interior, prin zona de imbinare sau pe sub tifon.

Atentie! Daca esti alegic la intepatura acestor insecte, cheama un specialist care sa faca acest lucru in locul tau.

Cand poti actiona

Viespile si albinele sunt active de dimineata, de la rasarit, pana seara la apus. Noaptea nu sunt active, insa daca sunt deranjate pot ataca si pe intuneric. Cu toate acestea, actioneaza noaptea, cand acestea nu vad.

Urmareste-le din timpul zilei, pentru a vedea unde au cuibul, iar noaptea mergi la ele cu ajutorul unei lanterne acoperite cu o panza rosi, deoarece viespile nu vad aceasta culoare.

Cum scapi de un cuib de viespi

Foloseste un insecticid sub forma de spray si pulverizeaza-l in cuib de la distanta cat mai mare. In tot acest timp nu sta direct sub cuib.

Paraseste locul si intoarce-te dupa 30 de minute pentru a aplica un al doilea strat de spray. Asigura-te ca aplici spray-ul pe toata suprafata cuibului. Paraseste din nou locul timp de 30 de minute apoi, cu ajutorul unui bat, da cuibul jos. Acum, cea mai mare parte a viespilor din cuib sunt moarte si poti actiona in siguranta, insa nu renunta la costumul de protectie.

Muta cuibul in foc, pentru a-l arde. Cand se lumineaza, curata bine locul de insectele moarte (este indicat sa le arzi) si curata si locul in care acestea au avut cuibul foarte bine, pentru a nu ramane urme de ceara. Pulverizeaza apoi un strat de spray in locul respectiv.

Curatarea temeinica a locului in care acestea au avut cuibul este foarte importanta, deoarece urmele lasate de cuib poat atrage alte colonii in gradina ta.

Sursa foto: wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului